Lassan jön a karácsony, idén ne szopd be az olcsó ájfónt

Olvasd el a tavalyi sztorit, és tanulj belőle, mert valamelyik ukrán féreg már biztos készíti az idei decemberi átbaszó kampányt:

https://hup.hu/node/167261

https://hup.hu/node/168177

Okítsd az ostoba rokonokat (főleg ha már idősebbek), akik bármit megvesznek zinterneten, csak mert az OlcsóCuccok webshop azt mondja bízisten kiszállítja ha előre utalnak. Mióta idén tavasz óta már törvényi előírás hogy 5 másodperc alatt eltűnik a pénzed a számláról, még 5 másodperc után pedig már ukrajnában utalja tovább a beállított automata, innentől semmi esély visszaszerezned azt! A bankod/kártyatársaság akkor véd rosszindulatú kereskedőktől, ha kártyával fizetsz. Utalásnál nem védenek! Ott te vagy a hunyó. A számlaszám+számlatulajdonos nevét is hiába adod meg az utalásnál, senki nem nézi össze a kettőt, ezért a névhez bármilyen baromságot beírhatsz (írhatsz az elmü-s utaláshoz orbánt is), az is átmegy, tudom, próbáltam, rendszeresen.

Ezek után jó karácsonyi online vásárolgatást! Ha valami túl jól hangzik, akkor ott a pénzedet el fogja lopni az az ismeretlen gazember!

Update 2020.11.27:  TURBADO is ment a levesbe. A kreatív szaralakoktól az ÁSZF és a számla szerint nem megvásároltad a pénzedért a telefont, hanem csak bérelted. Innentől a NAV bármikor visszakövetelheti tőled a felszámolásuk során:  https://kiszamolo.hu/turbado-csod/

Hozzászólások

BB nemzetközi utalásnál figyelmeztet, ha a név vagy a cím adatok nem hasonlítanak a számla tulajdonosához, de az utalást engedi.

Nemzetközi utalasnal lehet. Bar hogy bankok kozott hogyan tudja ezt az adatot megkapni, passz. De a pénzt a csalók először a belföldi számlajukra kapják meg tőled. Ott aztan olyan nevet írsz be, amilyet akarsz. Az hogy onnan hogyan tüntetik el a pénzedet az ukran szamlara, majd a 10 eves nyomozas vegen nyilvanossagra kerult peranyagból megtudja akit akkor meg erdekel.

Idén a drágával is vigyázni kell - ha azt kérsz karácsonyra, kérj hozzá töltőt is - sz@r dolog a karácsonyi ajándék telefont csak nézni, mert lemerült, miközben próbálgattad az 5G-s szolgáltatást :-D