[megoldva] LLDP bug, vagy feature ?

Sziasztok!

Van egy hálózat menedzsmentet segítő programom ( https://github.com/csikfer/lanview2 ). A programban van egy felfedező funkció, ami az LLDP alapján felfedezi a switch-eket (és más LLDP-t támogató eszközöket) és a kapcsolatukat. Ez több kevesebb sikerrel működik is. Van viszont egy jelenség, amivel nem tudok mit kezdeni. Főleg HPE switch-eim vannak, és a 19x0 típusoknál szokott előjönni az a jelenség, hogy nem csak ez a switch látszik a szomszéd megfelelő portján, hanem a rá csatlakozó HP AP-k is pl:

HP 5406:F9 <-> 21:HPE 1920s:1 <-> AP1

Akkor a HP 5406 switch F9 porton szomszédként megjelenik a HPE 1920s switch 21 portja, de a HPE 1920s switch 1-es portjára csatlakozó AP1 is, ill. ha csatlakozik több AP, akkor az mind. (Az AP-k legtöbbje MSM430-as típus).

Ez valami feature, vagy inkább hiba? Esetleg létezik, valami beállítás, amit nem ismerek, és letiltja ezt a plusz "szolgáltatást".

Az AP-knál az LLDP-t nem kéne letiltani, mert akkor az AP-k kimaradnak ebből a felfedezésből, ami annyira nem jó.

Hozzászólások

Akkor a megfejtés (a HPE fórumán válaszoltak):

A 1920s switch nem ismeri a CDP-t, így fel sem ismeri, és továbbítja. A 5406 ismeri, és amikor a szomszédok listáját kérem, akkor ott megjelennek a továbbított CDP szerinti vélt szomszédok is. Le kell tiltani az 5406-on a CDP csomagok fogadását ebből az irányból, ill. jelen esetben a trunk portra, mert nálam az F9 egy trunknek a tagja volt, és akkor csak a trunk-re lehet a CDP-t állítani : "no cdp enable Trk7"