[KV] RE: Bill és Melinda Gates alapítványa szerint a koronavírus 25 évvel veti vissza a globális fejlődést

Nepszerutlen otletem tamadt az alabbi cikket olvasva:

https://444.hu/2020/09/15/bill-es-melinda-gates-alapitvanya-szerint-a-koronavirus-25-evvel-veti-vissza-a-globalis-fejlodest

"A világ második leggazdagabb emberének alapítványa szerint kétszer annyian halnak majd bele a vírusba, ha a gazdag országok maguknak halmozzák fel az oltószereket."

Na tehat eloszor is: legyen mar normalis, hogy van nemi privilegiuma annak, akinek az orszagaban kifejlesztettek az oltast.

Masodszor: ertem en, hogy a tobbi "szegeny" orszagot segitsuk meg. De volna egy klimavaltozas megelozesenek tekinteteben is hasznos javaslatom: priorizaljuk azokat az orszagokat, akiknek van "if you can't feed them don't breed them" kulturajuk.

Ahol vallasi okokbol az a legfontosabb, hogy szaporodjanak es sokasodjanak, oda biztos hogy annyira nagyon sietni kell az oltoanyaggal? Kossek az export priorizalasat az adott orszag reprodukcios ratajahoz. A klimavaltozas megelozesenek neveben (is).

Hozzászólások

"Ahol vallasi okokbol az a legfontosabb, hogy szaporodjanak es sokasodjanak, oda biztos hogy annyira nagyon sietni kell az oltoanyaggal?"

 

szegeny magyar kormannyal most akkor mi lesz? :DD

Megnezted mennyi Magyarorszagon a reprodukcios rata? Azert kell itthon osztonozni, mert az a lo tuloldala: kinosan alacsony, olyannyira, hogy az mar a nyugdijasok eltarthatosagat veszelyezteti.

Az, hogy erre van egy engem amugy nemerdeklo masik KDNP-s magyarazat is, az a gyakorlatban nem sok vizet zavar, meg akkor se, ha amugy baromsag.

"Kossek az export priorizalasat az adott orszag reprodukcios ratajahoz."

Igy szol a javaslatom egesz pontosan. A "vallas" csak egy magyarazat ra, ami a harmadik vilag hianyos oktatasa mellett egy valoban eros osztonzo.

Megoldast javaslok, nem ideologiat. Az ideologia kovetkezmenyet csak magyarazat keszitesere hasznaltam.

Ahogy hallani lehet a tesztelési fázisok köztes eredményeiről, jelenleg nem kell aggódni senkinek a sokasodás miatt. (Lehet, az oltásoktól annál inkább.) BG és MG alapíttványa ezen nyilatkozatában lehet, nem a gazdaságra hanem a 25 évvel ezelőtti globális népességszámra gondol?

Nekem is szoktak hasonló gondolataim lenni... Valamiért haveri sörözgetés közben nem mindig nyeri meg mindenki tetszését... Nem is értem miért... :D

Ezekkel amúgy én egyetértek.

Én még annyival egészíteném ki, hogy amelyik ország kifejleszti az oltást, vagy a már máshol kifejlesztett oltást elő bírja állítani, akkor ezen ország(ok) először saját maguknak kezdjék a terjesztését. Ha ez megvan akkor a környező, szomszéd országok. Ezzel megelőzve, hogy esetleg valamilyen könnyű úton-módon visszatérhessen az elvileg mentesített országba. Majd mikor már ezek is megvannak, akkor lehet szépen exportálni távolabbra.

 

A második részhez saját véleményem szerint egy olyan összefogás lenne a jó, hogy ahol ennyire nem törődnek a népesség szinten tartásával, lásd India, ahol az abortusz, óvszer és bármilyen fogamzásgátló ütközik a vallással és nincs állami beavatkozás (még Kína is képes volt meglépni az egy család egy gyermek szabályozást), azokat az országokat egy listába szedni és bizonyos szankciók érnék, amíg nem változtatnak törvényileg a dolgokon. Például export korlátozások adott országokba. Amelyik ország ellen bevezetnék ezeket, hamar tenne, hogy lekerüljön a listáról.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Tudod mit? Ezzel a blogbejegyzéseddel most egyetértek magam is!

Van benne racio, csak tul PC modon fogalmaztak.

Amugy igazuk van, ezt a lohalalaban osszedobott, teszteletlen valamit (ami allitolag oltas, aztan ki tudja mennyire mukodik) ki kellene valahogy probalni eles bevetes elott. Ha az afrikaiakat meg indiaiakat nem oli meg, akkor be lehet oltani az otthoni lakossagot, ha nem mukodik - vagy egyenesen karos - akkor meg nem tortent semmi, max. elnezest kernek erte.

Csak ha ezt igy irod le, akkor a BLM&Antifa a te kornyekedet is felgyujtja, azt meg Bill nem akarja megkockaztatni.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Vagy pl. a ruszki propagandatrollokat ruszki oltással lehetne jutalmazni?

De volna egy klimavaltozas megelozesenek tekinteteben is hasznos javaslatom: priorizaljuk azokat az orszagokat, akiknek van "if you can't feed them don't breed them" kulturajuk.

Egyelőre még nem látszik, hogy a COVID halálozás a rosszabb vagy a nagyon kétes vakcináké lesz.

Egyébként hallottam ilyet is, hogy mivel USA-ban nem lehet ilyen sebtiben kifejlesztett vakcinát bevetni, ezért előtte felajánlanák fejlődő országoknak. Akkor lenne legalább egy rövid időszakra vonatkozó adatuk, hogyan teljesít.

LOL, nekem semmi bajom azzal, ha a többieken legalább rendesen kitesztelik.

Biztos lehetsz benne, nekem sincs eszem ágában se beoltatnom magam Covid ellen, semelyik vakcinával se! Sőt nemcsak a VAKcinával nem de még a LÁTÓcinával se!

Ettől azonban még pusztán elméletileg egyetértek azal a nézőponttal hogy amely ország kifejlesztette az oltást, annak lakosai elsőbbséget kell élvezzenek (mármint azon állampolgárok akik igénylik az oltást egyáltalán) hiszen az ő adójukból történt a fejlesztés.

Sose értettem ezt a vakvina prioritást. Nemcsak a Covid esetében. Miért nem a gyógyításra koncentrálnak. Persze az egyik a pénz. Hisz mindenkinek el lehet adni. Ráadásul állambácsi fizet, mint a katonatiszt, és ha olyan  akár évente el lehet adni. Szemben a gyógyszerrel, amit csak a betegnek.

De mi a többi, vagy van-e egyáltalán többi?

Mert oltassal megelozni egyszeru, es olcso, alig van valami negativ hatasa, es onnantol el sem tudod kapni evtizedekig, vagy egesz eletedben (attol fugg, mi az).

Ha elkapod, es gyogyitod, akkor mar eleve nagy hatranybol indulsz.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ezek közül az egyszerű, és olcsóval fenntartásaim vannak, az "alig van valami negativ hatasa"-nagyon sok esetében egyszerűen nem igaz, a legutolsó pedig nagyon függ a betegségtől, de sok esetében szintén nem igaz. Konkrétan a koronásokra alapvetően nem, a COVID19-re meg kifejezetten nem.

Konkretan COVID eseten nem tudni meg mennyire lesz olcso es mennyi mellekhatasa lesz, mert tobbet fejlesztenek, elsietik, es nem egy letezo es ismert termekrol van szo. Remelhetoleg ezuttal befejezik (az eredeti SARS-ot es MERS-et elobb leallitottak, mert eltunt a betegseg), es nem akarjak 5 ev mulva a SARS-3 miatt ujra lezarni a fel vilagot. Egyebkent tul van fujva az egesz (H1N1-nek a legidosebbek kivetelevel nagyobb volt a halalozasa, es mindenki leszarta).

A legtobb betegsegnel viszont az oltas a leghatekonyabb. Pl. a TBC vilagszinten osszesen 1 milliard ember halalaert felelos, es aki tulelte is sokszor nyomorek lett (asatason a torott gerincu csontvazak a TBC miatt ilyenek). Aztan az oltas miatt mara kb. vicce valt az egesz.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Mondjuk ebben szerintem komoly szerepe volt a penicilin "feltalálásának" is. Maradjunk abban, hogy az egész népességet érintő kórok esetén mindkét módnak van nagyon komoly szerepe.

Hamár a félország elkapta, gyakorlatilag cseszheted a védőoltást, akkor gyógyítani kell. Márpedig ahogy elnézem mire elkészül akármelyik addigra közelíteni fog a 30-40%-hoz, persze pontos számot sose fogunk tudni a nagyszámú tünetmentes miatt.

És Te voltál már beteg a vakcina mellékhatásától, úgy hogy ráadásul az életmódod miatt a betegséget nagy valószínűséggel sose kaptad volna el?

A védőoltásokat régebben ésszel határozták meg. Pl. Ha van egy betegség ami (különböző okok miatt) csak a lakosság pár ezrelékére veszélyes, akkor nem érdemes oltani, mert pár ezrelékben vannak már előforduló, néha súlyos, mellékhatásai is. Ezt mostanában mintha nem vennénk figyelembe. Az okokra nem is merek gondolni.

Ez  természetesen nem igaz ebben a (Covid19) esetben. De erre az esetre a fenti hozzászólásomban van érv. (nem életre szóló (de akár még pár évre se szóló), már látszik, hogy nagy ezrelékben (százalékban) lesznek komoly, mellékhatásai, s nem lesz olcsó se.

Szóval nem értem, miért mostohagyerek a gyógyítási technológia kifejlesztése.

Mert a gyogymodot el lehet adni parmillio betegnek egyetlen egyszer. Evenkenti vakcinanak viszont milliardos nagysagrendu (tobb nagysagrenddel nagyobb) varhato vevokore van. Nagyobb a profit a vakcinan, foleg, ha a kisembereknek megveszi valaki mas. A gyogymodon, gyogyszeren nem lehet eleg sokat keresni viszont. Ezert alakult igy Covid-19 eseteben a prioritas, hogy a vakcinakutatasba olnek minden eroforrast, es nem a citokinvihar megakadalyozasaba es a tudo, a sziv megvedesebe, es a hianyzo immunsejtek potlasaba.

Folynak eteren is kutatasok termeszetesen, de sokkal kisebb koltsegvetessel, es arra is kevesebb penzuk van befektetoktol, hogy mediaszereplest vegyenek ezek a kutatocsoportok maguknak.