[Megoldva] Jogtiszta szoftver civil szervezetnek

Valaha a civiltech oldalon igényeltem kiemelten közhasznú civil szervezetnek xp-t és office csomagot. Akkoriban csupán egy asztali gép alkotta a "gépparkot". Azóta bővültünk 2 laptoppal. Szeretnénk jogtiszta win10-et és office csomagot igényelni. De sajnos nem nagyon vagyok járatos licensz kérdésekben. Telepíthető-e több gépre is a kapott licensz segítségével az oprendszer, illetve office? Mit is jelent a mennyiségi licensz? Mikor kell KMS és mikor MAK? 

Van-e esetleg más oldal/szervezet/lehetőség a szoftver igénylésre?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Hozzászólások

Szia!

A Civiltech-en kívül nem tudok más megoldást. Ha már egyszer regisztráltatok és kaptatok is, akkor van Civiltech fiókotok, amin keresztül újra igényelhetsz. Az igénylést pár évente újra megteheted. Már nem kell közhasznú státuszúnak lenni, elég ha a NAV-nál regisztrálva van a szervezet az 1% fogadására.

Két lehetőség közül választhatsz, az egyik a „Windows OS Upgrade”, amely az Enterprise verzió és csak frissítési licenc, ezt új gépre nem telepítheted. A másik a „Windows Pro OS – Get Genuine”, amelyet már új gépre is telepíthetsz. Ezzel kiválthatod a illegális vagy korábbi Home verziójú vagy még régebbi Windows-okat.

24 számítógépig MAK-ot kell igényelni. 25 számítógéptől KMS kulcsot adnak.

Jelenleg „Windows OS Upgrade” adminisztrációs díja 6504,- Ft/számítógép. A „Windows Pro OS – Get Genuine” adminisztrációs díja 3 577,- Ft/számítógép. Az MS Office többféle csomagban is elérhető. A „Office Standard” adminisztrációs díja 12682,- Ft/számítógép.

Üdv, András

Béláim! Nincs az a nehéz munka, ami nem érné meg, ha eredménye van.

"Windows Pro OS – Get Genuine" jogosultság:

Ez a termékadomány kizárólag olyan esetekben érhető el, mikor a szervezetnek már van egy olyan PC-je, amelyen a következő operációs rendszerek egyike van telepítve:

- Hamisított, kalózkodás során megszerzett vagy bármilyen más módon illegális, nem engedélyezett vagy jogtalanul engedélyezett Windows operációs rendszer
- Windows 10 Home verziója
- A Windows 8 vagy 8.1 standard verziója
- A Windows 7 vagy Windows Vista Home Premium, Home Basic vagy Starter változatai
- Windows XP Home vagy Starter verzió
- Linux, FreeDOS vagy más operációs rendszer

Microsoft GYIK:

Milyen gyakran rendelhet a szervezetünk szoftvert?

A szervezet első rendelése elindít egy kétéves rendelési periódust. Az egy év egy rendelés szabályt 2011. július 27-től eltöröltük, így most a szervezetek akkor rendelhetnek adományokat, amikor szükségük van a termékekre (illetve ameddig a rendelési keretük engedi). Amikor két év eltelik az eredeti rendeléshez képest, a rendelési felső korlátokat visszaállítjuk, vagyis ha például a szervezet 2017.12.01-én rendelt először, akkor 2019.12.01-én megint a teljes keretéből rendelhet.

 

Mi pár hónapja rendeltünk, és bár 11 évvel ezelőtt az egyesület akkori vezetősége a "Windows OS Upgrade" verziót rendelte, most mi a "Windows Pro OS – Get Genuine" választottuk. Nem volt semmi akadája, pár nap alatt megkaptuk.

Üdv, András

Béláim! Nincs az a nehéz munka, ami nem érné meg, ha eredménye van.