Ingatlan.com: Lehet linkeket tenni a hirdetés szövegébe?

Fórumok

Szabad ingatlan.com hirdetések szövegében fényképekre mutató linkeket elhelyezni? Magán az ingatlan.com oldalán ezért külön fizetni kell. Viszont nem találtam semmilyen utalást arra, hogy fényképre mutató linkeket tilos lenne elhelyezni a hirdetés szövegében. 

Hozzászólások

Feltételezem nem. Erre a kiskapura biztosan gondoltak ők is. Ha be is raksz ilyen linket, nem fog átmenni az engedélyeztetési folyamaton, törlik a linket, vagy nem rakják ki a hirdetést.

Egyébként ennyira drága a kép feltöltése? Az utóbbi időben egyre több tulajdonosi hirdetés van fent kép nélkül. Kicsit fura képet ad az eladóról, aki a 100M -ós házát képek és pláne alaprajz nélkül hirdeti...

Magyarorszagon egyebkent is borzalmasan gyenge az ingatlanfotozasi kultura. Barmilyen nyugatibb orszagot megnezel, az ingatlanugynokok kulon ingatlanfotost alkalmaznak, es meg az oszinten-hibasan hirdetett ingatlanban is hamarabb latsz otletet. Magyarorszagon maga az ingatlanfotos mint szakma se letezik a gyakorlatban nagyon. Csak hat ugye Nyugatabbra az ingatlanugynok egyben letting agent es ingatlanfoto studio is, Magyarorszagon meg egy profit machine, aki kettos ugynokkent sunnyog adas-vetelkor, hogy o is kapjon egy szeletet, de kb suritett levegot arul, szerzodestemplate-je is alig van valamire a legegyszerubb adas-vetelen meg a neki elonyos kizarolagossagi papiron kivul.

Szerintem ha egy lelkes fotos baratodat megtanittatod ingatlanfotozasra, mikor epp ingatlant keszulsz eladni Magyarorszagon, az egy +10%-ot siman kihoz a lakasod ertekebol. Jol esik a szemnek ket homalyos kozepen vizjeles foto utan azt nezni mar a szemnek is.

Ugyhogy mar ezert is igazad van: a jo kepen nem kell sporolni. Kedvencem meg, amikor kertes hazat hirdetnek, de az se derul ki, hogy a kert elol vagy hatul van.

Teljes mértékben igazad van, még esetleg hozzátenném a szándékos félrevezetést (hazudozást) a hirdetés szövegében, illetve az "előnyös" fotózást.

Pl. a "körbejárható családi ház"ról mikor felhívom, derül ki, hogy csak 3 oldalról "körbejárható", merthogy ikerház, össze van építve a szomszéddal, vagy sorház... Amikor meg szóvá teszem neki, hogy akkor a leírás nem igaz, jó lenne kijavítani, illetve akkor már egyáltalán nem is érdekel, akkor még neki áll feljebb. Ráadásul, ha fel is tesz külső képet, ott úgy van fotózva, hogy a turpisság (összeépítés a szomszéddal) ne látszódjon.

Ez is egy megoldás (vidéken mi is így adunk el, ott elég a kiírt telefonszám), csak így meg az olyanok, akik nem járnak arra, lehet, hogy nem értesülnek róla. ingatlan.com-ra is fel lehetne tenni normális képeket, alaprajzot és leírást, a többség mégsem tudja megugorni a háromból akár az egyiket se.