Méréstechnika + Mesterséges intelligencia

Fórumok

Kedves Mindenki!

 

A honlapomon (www.meditor.hu) elérhetővé tettem egy indiai-magyar közös project engem érintő részjelentéseit. A 2018-as évszámnál keressétek, egy kissé lefelé kell görgetni. Kérdésekre szívesen válaszolok.

 

Üdv. m.

Hozzászólások

(feliratkozás)

Érdekel, magam is méréstechnikával foglalkozom.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez mind szép és jó, de annyiban csalódás a leírásod, hogy épp a legizgalmasabb résznél sötétül el a képernyő. Szóval letudod azzal, hogy most nem foglalkozol a mesterséges intelligencia működésével, de én még a paraméterezést sem látom, vagy útmutatót a gyakorlati használatához.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A mesterséges neuronhálók működéséről rengeteg tanulmány szól. Itt nem volt cél az, hogy annak működését boncolgassam, bele sem fért volna a keretbe. Az írásban megadtam azt a linket, amely alatt található forrásnyelvi anyagot felhasználtam és egy picit kiegészítettem.

Ha érdekel szivesen elmondom, hogy miként építettem be a rendszerbe a MNH-kat, miért úgy csináltam a dolgokat, ahogy. Véleményem szerint a megoldás meglehetősen generális lett, szerintem sok területen alkalmazható lenne (ezért is tettem közzé). A honlapomon ott vannak ez elérhetőségeim.

> Sol omnibus lucet.

Érdekel, már csak azért is, mert olyan méréstechnikával foglalkozom, ahol az adaptivitás, az öntanulás, bizonyos paraméterek utánamászása - persze adott korlátokon belül - a statisztikai sokaságnak jó lenne, s növelné a mérés pontosságát. Ugyanakkor feltartani nem akarlak, mert egyáltalán nem foglalkoztam ezzel a területtel, ráadásul a szoftverészkedés inkább kicsit hobbi nálam, vagy alacsonyszintű, gépközeli tevékenység. Én vagyok az, aki szerint az ANSI C már magas szintű programnyelv, hiszen létezik assembly is. :) Amúgy hardware fejlesztő vagyok. De a berendezések, amiket csinálunk, akár még jobbá tehető is lenne neurális hálókkal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE