milyen mobilt?

Fórumok

Egy igazi falusi parasztember számára, akit kurv@ra nem hat meg a technológia, kellene egy telefon. A jelenlegi tönkrement. Ez összecsukhatós Nokia volt. A jelenlegi "nagypapa" telefonokkal az a baj, hogy fel kell oldani. Ez felejtős. Olyan egyszerű kell mint a faék. Az összecsukható ebből a szempontból jó volt. Kinyitotta, és beszélt  hívó féllel. Ha ő kezdeményezte a hívást akkor... ööö az nem volt, Max az előre beállított gyors tárcsázást használta. Igazából 3-4 emberrel ha tartja a kapcsolatot telefonon.

Nézegettem a lehetőségeket, de a mostani flipek a leírások alapján nem hozzák azt a szintet. A másik aggodalom meg hogy tudom a 2G nem azonos a 3G vel, de ez utóbbit elkezdik leépíteni. Vajon mikor jön a 2G kiiktatása? Logikusan 2022 végén lehet rá számítani. Nos nem 2 évre vennék tele(buta)font.

Nincsen valami hangvezérléses csoda? Hogy "hívd fel a lányomat" vagy mit tudom én. Igen és nagy gombos kell. Mert azokkal az ujjakkal akár két gombot is lenyom egyszerre. S persze fekete. Piros szóba sem jöhet. pedig gondoltam egy ilyenre is:  www.jproc.ca/crypto/red_phone2_01.jpg - De ez meg nem hordozható. Ha elmegy sétálni, és keresik, akkor azért nem kéne egy 10 KM-es zsinórt húznia maga után. :)

Hozzászólások

a pontosan ugyanolyat, mint volt, nem játszik?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az illetékesek szerint 2G még legalább egy évtizedig lesz, szerintem a világ végéig.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

A családban van egy EVOLVEO gyártmányú telefon, az oldalán van egy tolókapcsoló, amivel a billentyűzet egy mozdulattal feloldható, lezárható, meg egy másik, amivel meg az "elemlámpa üzemmód" használható.

A gombok nagyok, nem könnyű velük téveszteni. Van dokkolója, így nem kell bíbelődni a töltőkábel bedugásával.

A menüje szerintem botrányos, az első alkalommal csak néztem, hogy ilyet hogy lehetett kitalálni, de ma már nem gond, ha néha hozzá kell nyúlnom.

A pontos típusát nem tudom, de megnézhetem holnap, ha kell.

https://www.evolveo.com/hu/mobiltelefonok