PS4 base , pasztacsere

Fórumok

Sziasztok!

 

Szerintetek 8 éves PS4-ben érdemes itthon nekiállnom pasztát cserélni?

Vagy jó ahogy van?

Hozzászólások

Igen, de szét kell szedni hozzá és normális pasztát használj (MX4 pl.)

Esetleg a memória thermal pad-eket is kicserélheted ha tudsz venni hozzá.

https://www.youtube.com/watch?v=oQLoBuZ-Zug

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Az emberek túlnyomó része a pasztacserélgetést valami kötelező szeánsznak éli meg. A portalanítás és pár évente a csapágy olajozás tényleg csodákat tehet. Ha esetleg ezeken már túl vagyunk és még mindig melegszik, akkor jöhet a paszta, de ez a ritkább eset. Főleg egy PS4-be nem hiszem hogy szart tesznek.

Ha első generációs PS4ről van szó akkor sajnos szopó, az hangos volt már a gyárban is.

Mutatok én neked olyan AM3-as procit, ami úgy összenőtt a gyári hűtővel, hogy semmi módon nem tudom leválasztani. Utolsó próbálkozásom az volt, hogy satuba fogtam (procival felfelé) és elkezdtem alulról melegíteni hővégfúvóval, majd próbáltam franciakulccsal lecsavarni a procit róla. Sikerült ilyen módon delidelni, de a kuppak még mindig rajta van a hűtőn. Ez mondjuk, ha 5 évente újra lett volna pasztázva, akkor elkerülhető lenne.

Pontosan. A konzol júzerek elvárása általában az hogy megvegyék a konzolt a release elején és minimum a következő release-ig bírják, de inkább tovább is. Lehetőleg úgy hogy maximum kitakarítani kelljen. De amúgy van egy PS3 Super slimem is ami tippre legalább 8-10 éves, kérdezd meg mikor volt pasztázva :)

A paszta rossz minőségével és az idő tényezővel együtt, ha mindkettő megvan, előfordulhat hogy a paszta "visszahúzódik" és levegő szökik be oda, ahova nem kéne. A levegő pedig gátolja a hőáramlást a két felület között. Természetesen van az az eset amikor cserélni kell a pasztát, én csak azt mondom hogy először takarítsuk ki a port, és ha kerreg a csapágy akkor olajozzuk meg, és utána nézzük meg a hőmérsékletet. A legtöbb esetben nem szükséges pasztázni.

"nem hiszem"

Nekem meg pont olyan tapasztalatim vannak, hogy akár 1 éves gyári paszta is porlik/kiszáradt/felkeményedett.

10-20 fokos különbség is lehet eszköztől függően, ebből következően a legtöbb halkabb is lesz utána.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."