"Sweden Tries Out a New Status: Pariah State"

Fórumok

 

Sweden's population is not quite twice the size of Norway's — yet Sweden has reported 21 times as many deaths from Covid-19, prompting many countries to close their borders to Sweden, reports the New York Times:

Norway isn't the only Scandinavian neighbor barring Swedes from visiting this summer. Denmark and Finland have also closed their borders to Swedes, fearing that they would bring new coronavirus infections with them. While those countries went into strict lockdowns this spring, Sweden famously refused, and now has suffered roughly twice as many infections and five times as many deaths as the other three nations combined, according to figures compiled by The New York Times. While reporting differences can make comparisons inexact, the overall trend is clear, as is Sweden's new status as Scandinavia's pariah state...

Hozzászólások

Mint a gyerek, aki beszart az óvodában és minden társa orrát húzogatva vonul félre tőle.

trey @ gépház

kérdés, hogy a végelszámolásnál mi lesz az eredmény.

ha nem lesz idejében védőoltás, akkor hosszú távon kiegyenlítődhet az 'eredmény', ha pedig lesz, akkor akik elhúzták a járvány lefolyását 'olcsóbban' megúszhatják, feltéve, hogy sikerül gyorsan sok embert beoltani.
ez azonban sok nehézséggel járhat, a tömeggyártástól a szállításon/elosztáson át, tényleges beoltás hatékony megszervezéséig.

szóval én még várnék a végítélettel :)

Majd állunk sorba az utcán és egy fehér sátorban oltják be a népet egymás után. Aki kapott oltást az kap egy narancssárga pöttyöt a homlokára, ami természetesen nem kopik le. Akin nincs pötty, azt elviszi az ÁVO Sündörség  Rendőrség (természetesen a vesztőhelyre).

Hivatásos pitiáner
neut @

Valahogy nekem jobban tetszik, hogy alig jöttem haza egy belföldi nyaralásból, hamarosan megyek külföldre nyaralni, mert nem leprásként kezelnek, hanem egy olyan országból jött személyként, akit nem csak szívesen várnak, de más országok kifejezett kérésére lett lehetővé, hogy náluk pihenjek. A svédeket pedig a legnagyobb elvcimborái nézik most olyannak, aki lefosta a bokáját.

Ők nem csináltak karantént. Helyette a szomszédos országok zárták őket abba. Ezek után ha nem basznak össze más országokat, az nem nekik, hanem a szomszédaiknak köszönhető. Biztosan nagy siker lesz a svéd modell = "mi szarjuk le, majd mások kezelik helyettünk" hozzáállás.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 07. 03., p - 22:40

Ha csak annyit tudnék Svédországról, hogy hogyan kezelték a COVID szituációt, akkor talán szívesebben élnék ott elzárva, mint a totalitárius Európában. Persze úgy, hogy többet tudok, rohadtul nem szívesen élnék ott se :)