[Megvettem] Hol vehetek legolcsóbban .hu és .eu domain nevet?

Sziasztok!

Vennék 1-1 .hu és .eu domaint. Akár 10-10 évre kifizetem előre. :) Tudtok ajánlani olcsó regisztrátort?

Megj.: forpsi-nál vettem

Hozzászólások

Eddig legolcsóbban a következőket találtam:

.hu 1490+ÁFA 2 évre (több évre nem választható itt)

.eu 1500+ÁFA/év (10 évre is lehet)

Forpsin szoktam, szinte az összes domainem ott van, relatíve olcsóbb is a regisztráció meg a fenntartás is, viszont a névszervereiket annyira nem csípem. A max meghosszabbitási időt passzolom, évente szoktam hosszabbítani. Kiküldik mailben a fizetéshez a linket és paypallal fizetem is. 

Pár helyen .eu-nál nagyon meg kell nézni, hogy hiába olcsó a reg, a fenntartási díja lehet többszöröse a reg árának évente.

----------------------------------------

SELECT * FROM World WHERE "Someone" LIKE '%You%';
----------------------------------------
o.-

Szerkesztve: 2020. 06. 15., h – 18:00

Úgy halottam még régebben, hogy a sok éves regisztrációnak az a rizikója, hogy amúgy az ICANN (EU-ban mi a megfelelőjük?) nem is engedi csak talán max. 2 évre beregisztrálni a domain-t. Amikor egy regisztrátor azt ígéri neked, hogy 10 évre megkapod a domain-t, a valóságban az történik, hogy 2 évre beregisztrálja neked. Aztán amikor lejárna a 2 év, meghosszabbítja újabb 2 évvel. Aztán a 4. év végéhez közeledve ismét, és így tovább a 10. évig. Ha a 2. év lejárta napján csődbemegy a regisztrátor, kb. ellopták a maradék 8 évre szóló pénzedet, nem lesz automatikusan biztosított a domain-ed tulajdonjoga a hátramaradó időre.

Jaja sok helyen nem lehet 2-3-5 évnél hosszabban megvenni. Nemzetközit megint csak valahonnan veszik nagyon sokan ahol lehet csak évente fizetik a TLD fenntartója felé. ISZT is évente számláz. Reg. 2 év, utána évente. Bármennyit is fizetsz ki az adott cégnek. Annyi, hogy .hu esetében ha megborul a cég akkor ők meg szokták hirdetni a domaineket, hogy más regisztrátor vegye át.

Szerkesztve: 2020. 06. 16., k – 12:55

Hát a domain nem egy akkora összeg, hogy az olcsóságra kéne menni. Szvsz inkább a megbízhatóságra, annál nincs is szebb amikor a regisztrátor név szerverével gond van és 30 nap a support válaszideje, amit be is tartanak.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.