Van kitől tanulnunk

Fórumok

https://index.hu/belfold/2020/04/27/kover_miert_lenne_armageddon_ha_sze…

Akarom mondani, miért hibáztatnánk Gipsz Jakab mezei trollt az ártalmatlan konteói miatt (mondjuk az oltástagadás meg a fényevés nem egészen ártalmatlan, de mindegy), amikor államunk egyik oszlopa, erkölcsi példaképe ilyen okosságokat oszt meg velünk:

... az együttműködés nem azt jelenti, hogy valakik valamilyen íróasztalok mögött, vagy pláne a tengeren túl bizonyos páholyokban kitalálják, hogy hogyan kéne megoldani azt a helyzetet, hogy ne egy-két tucat kis államot kelljen összeterelni állandóan, hanem egy központból lehessen irányítani – uram bocsá –, alárendelni Európát.

Ezek után most már végképp nagy reményekkel tekintek kishazánk fényes jövője elé.

Hozzászólások

Hát ennek is a jó kurva anyját.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Kövér szerint úgy kellene megoldani az együttműködést, hogy valóban szuverén államok jussanak közös nevezőre, valahogy úgy, ahogy Svájc megszerveződött egykoron, és ahogy a mai napig működik. 

"Akarom mondani, miért hibáztatnánk Gipsz Jakab mezei trollt az ártalmatlan konteói miatt (mondjuk az oltástagadás meg a fényevés nem egészen ártalmatlan, de mindegy)"

 

esetleg elhívhatnánk Kövér elvtársat ide a hupra, szerintem megállná a helyét, van itt olyan topic. ahol társakat találna (au utóbbi napok terméséből elég csak a A Frankfurti Iskola és a kulturális marxizmus. topicra gondolni) Bár az is lehet, hogy már itt tolja egy ideje a kommenteket álnéven...

Szerkesztve: 2020. 04. 30., cs - 09:46

"miért hibáztatnánk Gipsz Jakab mezei trollt az ártalmatlan konteói miatt (mondjuk az oltástagadás meg a fényevés nem egészen ártalmatlan, de mindegy)"

Az euroszkepticizmus mogott sokkal tobb logika de meg sokkal tobb science is van, mint az oltasellenesseg, az 5G virus es a laposfold kozott.

Nem szep, hogy ossze akarsz mosni olyan csoportokat, akiknek legalabb 20 pont kulonbseg van az atlag IQ-jukban (de teny, hogy azok a nem keves angol egybites "elveszik a munkat" szavazok kelloen leviszik az euroszkeptikusok atlag IQ-jat is, de nem ennyire).

Talalsz okos euroszkeptikust. De nem talalsz okos oltasellenest, nem talalsz okos 5G virus konteost es nem talalsz okos laposfoldhivot.

A mindenféle debil összeesküvés-elméletekben való hit nem feltétlenül az intelligencia függvénye, inkább pszichológiai kérdés. (kb mint a vallások, ott sem azért hisznek az emberek sokezer éves mesékben meg mindenféle mitológiai lényekben, mert kicsi az IQ-juk)

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Kövér egy ideje már tartó ámokfutása és annak stílusa, szavai azokat a butákat erősíti, akiktől - ha jól értem - még te is elhatárolódsz. Én emiatt nem a topicnyitóra hárítanám a felelősséget, ha Kövér akarná vagy lenne annyi esze, akkor ő tenne arról, hogy ezek a dolgok ne mosódjanak össze.

Magam is talalnek az elmult evekbol 10 olyan mondatot Kovertol, amivel nem ertettem egyet. De ebben (euroszkepticizmus) tovabbra sem latok kivetni valot.

Peldaul en is euroszkeptikus vagyok (ha sok idod van, lasd itt: https://hup.hu/node/155361 ). Es most egy masik euroszkeptikus beszolas szerzojenek epp a konteos "multjat" hanytorgatjak fel. Ugy ereztem, az euroszkepticizmust meg kell vedenem, de te arra koncentralsz, hogy ki mondta, es nem arra, hogy mit. A topiknyito viszont abba kotott bele, hogy mit mondott es en arra reflektaltam.

Kicsit olyan, mintha lenne egy liberalisabb nezeted, legyen peldaul a meleghazassag. Valaki azzal jonne, hogy a meleghazassag mellett kampanyolt valaki, aki amugy annyira szelsosegesen vegan, hogy betiltana a farmokat. Odamennel elhatarolodni, hogy attol meg, hogy egy ilyen ember all a meleghazassag mellett, attol meg nem a meleghazassag lesz jobb, es hogy ertelmesebb emberek is vannak a meleghazassag mellett. Aztan jonne valaki, es megint belekotne, hogy "de hat az a szelsoseges vegan" - te meg nem arrol beszeltel, pont nem erdekel teged.

euroszkepicizmussal semmi probléma.

 

 

"de te arra koncentralsz, hogy ki mondta, es nem arra, hogy mit"

Szerintem te koncentrálsz arra, hogy ki mondta a dolgot és elengeded a füled mellett, hogy mit mondott. Amit én aggályosnak tartok az a Kövér buta stílusa, ami generálja a többi butaságot. Egy felelős vezetőnek nem szabadna így beszélnie.

 

Kövér stílusában így nézne ki pl az igazságszolgáltatás jellemzése: "az igazságszolgáltatás nem azt jelenti, hogy valakik valamilyen bírói pulpitus mögött  bizonyos páholyokban kitalálják, hogy kinek van igaza..."

Kövér stílusában így nézne ki pl a kormány működése: "az kormányzás nem azt jelenti, hogy valakik valamilyen piros bársonyszékekben tespedve  bizonyos páholyokban kitalálják, hogy mi a jó az országunknak..."

és ha megnézed ezt a full kretént nyomják mindenhol. Elég csak a Sorosra gondolni vagy most nemrég elmondták hasonló stílusban az ügyvédekről és a cigányokról is a véleményüket, gondolom, emlékszel ezekre

satöbbi. Ezekkel az a probléma, hogy alacsony szintű butaság és butaságot gerjeszt és nem a problémák megoldását szolgálja. És egy idő múlva az embereknek már fel sem tűnik, hogy egy maszlag amivel tömik a fejüket a normális beszéd  helyett. Ilyen érvekkel nem lehet vitatkozni, mert ez full sötétség, emiatt viszont nem lesz normális párbeszéd. Ha nincs normális párbeszéd, akkor megint csak kilukadunk oda, hogy lemaradunk, mert nem vagyunk képesek megbeszélni és megoldani a problémáinkat. Tehát nem az a baj, hogy Kövér képtelen normálisan beszélni és problémát megoldani, hanem az, hogy ezeknek az ország látja a kárát

 

Lehet bírálni az EU-t, lehet szkeptikusnak lenni, mondom, ezekkel semmi baj nincs. Amivel baj van, az a butaság, amit mond és ahogy mondja.

Lefordítom amit carlcolt mondott, egyszer az életben próbáld meg félretenni az egyetlen érvet amit ismersz, a lekezelő személyeskedést és a tartalomra érdemben reflektálni szíveskedj.

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

"de te arra koncentralsz, hogy ki mondta, es nem arra, hogy mit"

Válasz:

Egy felelős vezetőnek nem szabadna így beszélnie.

full kretént nyomják mindenhol

alacsony szintű butaság és butaságot gerjeszt

mert ez full sötétség

Kövér képtelen normálisan beszélni

Amivel baj van, az a butaság, amit mond és ahogy mondja.

Igazad van, meghajlok érveid súlya alatt.

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Ezért jók ezek az általánosan célozgató megjegyzések, mint a "tengeren túl bizonyos páholyokban kitalálják" , hogy minél szélesebb legyen a célközönség.

A konkrétumok túl könnyen cáfolhatóak :)

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Mert a CNN kedvenc ultracafolhatatlan konkretumokkal teli kifejezese, a "forrasaink szerint", es a "nevtelenseget kero forrasaink szerint" az milyen? Ne csinalj mar ugy, mintha kurvara nem ezt csinalna mindenki.

Ez egy tulinformacios post-fact era, ahol a sikeres szereplok nagy resze hasonlo, mindenkeppen azonos nagysagrendu mertekben bunos.

Annak szerintem sokkal több oka lehet, hogy egy média nem adja ki a forrásait (szerintem még te is tudnál párat mondani), mint annak, hogy valaki benyögi, hogy úgyistudjukki, az helyett hogy kimondaná.

Az ilyen "bizonyos körök, akiket nem mondok ki, de mindenki érti kire gondolok (kacsint, kacsint)" egy teljesen értelmetlem, ugyanakkor agyonhasznált fordulat. 

Tényleg, mi értelme van így beszélni, az helyett, hogy konkrétan leírnád, mire gondolsz? (mármint azon kívül, hogy nem tudod leírni konkrétan, mire gondolsz)

 

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Ezzel mellélőttél (szokás szerint), mert olvastam. Tudom, hogy kellemtelen amikor valaki ellentmond az álomvilágodnak, de a csípőből tagadás helyett esetleg gondolkodni is lehetne. Olvastad egyáltalán Udo könyvét, vagy csak ideböfögted ezt.

Az meg hogy neveznéd, amikor egy ország területén egy idegen hadsereg állomásozik? És ezután teljesen elképzelhetetlen, hogy nincs a németeken amcsi politikai befolyásolás?

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

"Olvastad egyáltalán Udo könyvét, vagy csak ideböfögted ezt."

Tényleg nem, ugyan megpróbáltam, de se a tartalma sem a stílusa nem volt meggyőző, pedig a kettő közül az egyik legalább kellett volna hozzá, hogy lekössön. A magyar(talan) fordítás erre még egy lapáttal rátett (bár ez inkább csak ilyen kis plusz, ezen még könnyen át tudtam volna lépni).

 

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Komolyan nem értelek. Bármit állíthat a "másik" oldal, ha az nem tetszik akkor nem olvasod el, mert nincs rajta sapka (kb. ilyen szintű a kifogás), meg mert hülyeség, ismert nélkül levonsz következtetést és állításokat teszel. Még olyan is volt, hogy az MTA tudósa által egy évig vizsgált dologra mondtátok csípőből, hogy hülyeség. Így azért elég nehéz...

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Nem, azért nem olvastam végig, amiért most egy Däniken könyvet se tudnék végigolvasni, pedig ő is érvel meg magyaráz.

Vagy az kellene, hogy alátámassza amit ír (ami lényeges dolgokban nem nagyon történt meg, és mikor olyan dolgokkal próbálkozik, hogy A->B implikációból ha B igaz, levezeti, hogy A is az....  (középiskolás tananyag, hogy ez miért nincs így) , és ez egy gusztustalanul lekezelő dolog az olvasóra nézve., tényleg nem szeretem, ha valaki ennyire hülyére veszi az olvasóit)

Vagy az, hogy meggyőzzön arról, hogy ennek ellenére érdemes végigolvasnom (ahhoz meg stílus kell, vagy egyéb érv, nekem az jött le, hogy valószinűleg személyes problémái vannak más emberekkel a brancsban, ezért próbálkozik ilyesmivel, ez a morcos ovodás stílus nem meggyőző.)

 

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

JÖN!!! JÖN!!! JÖN!!! JÖN!!! JÖN!!! JÖN!!! JÖN!!!

 

„hogy közösen figyelhessük az ott elhangzottakat, s hogy minél szélesebb körben legyünk tájékozottak arról, hogy milyen eszközökkel próbálják „megfúrni” az Orbán kormány 7 éves munkájának eredményét, s elvenni mindnyájunk reményét nemzeti vagyonunk gyarapodásától. Mostanában a járványhelyzet miatt nincs lehetőség Békemenet megtartására, ezért kérjük, tekintsenek a holnapi online lakossági fórumra úgy, mint egy virtuális Békemenetre az eredeti Liget Projekt megmentése érdekében”. 

 

https://444.hu/2020/05/25/virtualis-bekemenetet-szervez-a-cof

Nem biztos hogy sok példát találnánk a történelemben arra, hogy egy csoport egy városi zöldterület beépítése _mellett_ tüntessen :)

"még több betont a zöldbe" feliratú, vagy hasonló virtuális molinó remélem lesz ott... 
 

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Van kitől tanulnunk

Tőled mondjuk megfelelő topikcím adást.... Biztos nem xD

trey @ gépház

"sztem olvassa a hupot és trey-től tanulja a moslékozást :-)"

Igazából ez Soproni Tamással a Momentum alelnökével készült nagyinterjúból származik, ahogy még 2017-ben jellemezte az ellenzéki összefogást:

"Nagyon tisztelem az Együttet, az akkori politikájukat végképp, de biztos vagyok benne, hogy most nem az összefogás az Orbán-rendszer leváltásához vezető út. Ahogy Ceglédi Zoltán szokta mondani, lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék. Megpróbálták 2014-ben, nem jött össze, most másra van szükség."