Rajz megosztása online

Jelenleg facebook messenger videótelefonáláson keresztül van felvéve egy fizikai A4-es lap, filctollal ráírva. Ez működik OK.

De tudtok ajánlani egy pl.: Android-os tablet-re olyan app-ot, amivel készült rajzokat vki a túloldalon látja, valós időben?

Esetleg hozzá is tudjon szerkeszteni.

Akár weboldal is. "online whiteboard", h. ne kelljen telepítenie a túloldalnak semmit se.

A lényeg a stabilitás (ne szakadozzon) és h. a túloldalnak ne kelljen 5000 percet eltöltenie regisztrációval, +ha lehet ingyenes, :D

Előre is köszi a tapasztalatokat.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 03., p - 15:41

Ha Apple-rol lenne szo, akkor kb. ket heten belul hasznalhatnatok ezt:

https://github.com/hevi-public/Taavoli

https://github.com/hevi-public/Taavoli-server

Azt fogja tudni, amit fentebb felsoroltal; bar a real-time adatatvitelhez kell majd egy sajat szerver is (nem biztos, hogy a GDPR miatt en szeretnek vele szorakozni), az iCloud sync meg nem garantal idobeliseget, azaz azt mondja, hogy max 2-3 percen belul syncelve kell legyen.

Amugy a Microsoft Teams-nek van beepitett Whiteboard-ja, de pici is, meg kenyelmetlen laptopon rajzolni; illetve csak akkor jelenik meg, ha legalabb 3-an vannak a hivasban :( (Share menu alul, hivas kozben -> jobb also sarokban lesz a Whiteboard).

Este megprobalok feltenni egy videot arrol, hogy hol tart a projectem eddig, illetve van par push-olatlan change is...

szerk: amugy ha van android tablet, akkor egy random rajz program + screenshot + messenger is egy megoldas lehet. Nem nagyon kenyelmes, de mukodhet. Ja, es nem realtime...

szerk2: iOS-en valoszinuleg ez konnyen automatizalhato lenne a Shortcuts segitsegevel.

Hangouts Meet by Google, majd app megosztása, előtte a beállításoknál felvenni a felbontást 720p-re vagy nagyobbra. Kb tű éles lesz a rajz, valós időben. Én Google Suite-ből használom. A másik oldalon csak vagy Chrome böngésző kell, vagy mobilon ingyenes app, 1 perc.

Sakk-matt,
KaTT :)

A Zoom videó konferencia tud whiteboard megosztást.

Még nem néztem végig a híreket, de eddig nekem az jött le, ha odafigyelsz, akkor nincs alapvetően gond. Ezenkívül nem tiszta számomra a kép, mert valamelyik hírben azt írták, hogy nincs végpontok közötti titkosítás: anno rákérdeztem az ügyfélszolgálatuknál, azt írták, hogy van, illetve ez alapján is: https://zoom.us/security

Nem tudom például, hogy Teams és Google megoldásánál van-e végpontok közötti titkosítás, mert 1-2 éve a Skype esetén még nem volt.

Kénytelen voltam kicsit beleásni magamat a témába, röviden:
- ***NAGYON*** gáz a Zoom: https://citizenlab.ca/2020/04/move-fast-roll-your-own-crypto-a-quick-lo…
- eddig mindössze három szoftvert/szolgáltatást találtam, ami végpontok közötti titkosítást tesz lehetővé (a bizalom itt is nyilván kérdéses):
    - https://wire.com
    - https://wickr.com
    - Cisco  Webex, de vannak korlátok: https://help.webex.com/en-us/WBX44739/What-Does-End-to-End-Encryption-Do
- Google Duo mintha csak telefonon menne (azaz konferenciázni nem praktikus)
- a Microsoft csak 2 végpont között biztosít végpontok közötti titkosítást (Skype Private Conversations esetén, egyébként nem)
 

Szerkesztve: 2020. 04. 06., h - 07:21

Ha képes/hajlandó vagy üzemeltetni:

BigBlueButton?

 

[Szerk:] A link kimaradt.

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."