Hálózati hiba

Sziasztok.

Előre szólok, hogy már keresgéltem aaazz interneten ebben a témában, de eddig nem találtam sem magyarázatot, sem megoldást a problémára. :)

 

Adott egy hálózat:

Router (szolgáltatói) - switch (D-Link GO-SW-8G) - kliensgépek

Minden kliensgépek tökéletesen működik a hálózat, nincsenek szakadások, viszont van egy kivétel. 

Egy laptop: Dell Latitude E5430

Amit csinál: pár percig, vagy akár fél óráig tökéletesen működik, majd fogja magát, és a szolgáltatói netsebességet felére is képes csökkenteni valamiért. Aztán pedig teljesen véletlenszerűen hol elérhető a hálózat rajta, hol nem. De főleg nem.

Ha kihúzom az ethernet kábelt belőle, majd vissza dugom, akkor kis ideig ismét jól működik, aztán megint nem. 

Minden más kliens közben hiba nélkül működik.

Próbáltam úgyis, hogy a switch résznél cserelgettem, hogy melyik kábel hova kerüljön, hátha abban van valami hiba, de minden alkalommal csak a laptop produkálja ezt. 

Mondjuk wifit használva is, csak az elérhető sebesség töredékét képes használni. 

Néztem, lehet kapni ilyen usb-s csatlakozót, aminek a másik felén ethernet van, de tapasztalatom azzal még nincs, hogy egyáltalán megeri-e beruházni olyanba. 

Van itt olyan, aki találkozott már hasonló problémával? :)

Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nekem kell megoldani, csak igazából így érdekel, hogy ez egyedi eset-e, vagy mással is előfordult ilyesmi. :) Meg ugye esetleg az, hogy hogyan tudnám kideríteni, vagy igazolni teljesen, hogy a laptop nem működik megfelelően (Windows 10) rendszerrel. 

Köszönöm szépen az észrevételeket! :)

Hozzászólások

Ha semmi más nem oldja meg, végső soron meg lehet próbálni kikapcsolni a gyors rendszerindítást az energiagazdálkodási lehetőségeknél. Nálam hektikus packet loss-ra volt ez megoldás.

Hi!

 

Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy "biztos lecsökkent a sebesség"? Honnan tudod, hogy a gép épp nem frissít, esetleg egy rejtett alkalmazás forgalmaz és -e miatt lassul a gép?

A fenti ötletet jó lehet, kellene egy Live CD és azzal megnézni, hogy mit csinál. Amennyiben azzal jó, akkor a hardver akár jó is lehet, ha nem, akkor kölcsönkérni egy USB->LAN átalakítót és azzal tesztelni.

Esetleg Windows csökkentett mód indítása hálózattal.

Érdekes lehet a LAN-on belül 2 gép közötti forgalomra hogy viselkedik akár úgy is, hogy közben a routert lekapcsolod, hogy kifele véletlenül se menjen forgalom.

Köszönöm szépen mindenkinek a javaslatokat. :) 

Munka után ma majd kipróbálom amiket leírtatok. 

A lecsökkent a sebesség részhez annyit, hogy nem csak, hogy lecsökken, hanem meg is szakad a hálózati kapcsolat. Simán kiírja, hogy nincs hálózati kábel csatlakoztatva, miközben, egyébként van. Ha kihúzom, és visszadugom, akkor kis ideig megint jó. Kis ideig... 

A live linux tesztet ma este majd megcsinálom. :)

Cseréld le a drivereket, egyszerűen katasztróka amit tudnak művelni.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.