[KV] Na, kiderült, miért fogy annyira a printer

De tényleg, három volt a boltban, ebből egyet megvettünk -- persze drágább volt, mint amit terveztünk, de így is örültünk.

És most kiderült, kik vásárolták fel:

https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/03/26/ep_rendkivuli_koronavirus…

Az otthon maradó EP-képviselők írásban szavazhatnak: a szavazólapot ki kell nyomtatni, majd kitöltve és aláírva beszkennelni. Rengeteg képviselő jelezte, hogy nincs otthon nyomtatójuk, és jobban szeretnének online voksolni. Az EP válasza erre az volt, hogy akkor rajzolják le a szavazólapot kézzel vagy kérjék meg helyi asszisztenseiket, hogy az irodában nyomtassanak, majd  vigyék el a papírokat - miközben számos európai országban kijárási tilalom van.

Hozzászólások

Üdvözöljük őket a XIX. században - szólni kéne nekik, hogy kettővel odébb jár már a világ :-D

Szerintem a (is) szülők veszik. Nekünk pld. nem volt, de minden szart küldözgetnek a tanárok, amiket a gyerek persze ceruzával tölt ki, aztán mi szkenneljük/fényképezzük, és megy e-mailben a tanárnak.

Itt tartunk orbánia digitális átállásában...

És amugy Te -mint IT szakember- felajánlottad az iskolának a segítséged, hogy ezt megfelelően tudják intézni? Sok helyen nem igazán tudtak erre felkészülni.

Nálunk pl. elég korrekt volt a hozzáállás a felajánlott segítséghez, továbbá konzultációk is voltak a szülőkkel, így viszonylag gördülékenyen megy minden.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Igen, bár őszintén szólva semmilyen jártasságom nincs a távoktatásban használható szoftverek/szolgáltatások terén.

Jelenleg ott tart a dolog, hogy a Krétában/e-mailen (melyik tanár épp hogy ébred, a Krétában is többféleképpen tud jönni) érkeznek a feladatok, teljesen hevenyészve. Ezeket pld. elkezdtem táblázatos formában rendszerezni, hogy lássuk, hogy mit kapunk, meddig kell megcsinálni stb. Ezt megosztottam a tanárokkal és a szülőkkel is, gondoltam legalább ennyi legyen.

Azóta hárman lebasztak, hogy ez milyen szar, és követhetetlen(!), vagy hogy ő nem fog táblázatokkal szarakodni, meg hogy mit okoskodok itt.

Szóval ezen felbuzdulva inkább leszarom innentől kezdve a tisztelt közösséget, oldják meg, ahogy akarják.

Biztosítótól volt ilyen nekem - a széppdf-et átkonvertáltam jpg-be, kitöltöttem, rábiggyesztettem a beszkennelt aláírásomat, újra kinyomtattam pdf-be, majd azt szépen aláírtam e-személyivel, aztán elküdltem nekik így. Oké, az e-szg aláírás funkciója magáncélra használható, de ez épp magán cél volt :-)

Mi kifestőket nyomtatunk ész nélkül. Mikor az "utolsó" nagy bevásárlásra mentem készülvén a karanténozásra a kislányom bemondta: Apa, hozzál kifestőt: ha az Internet sem működik a koronavírus miatt, és nem tudunk nyomtatni, akkor legalább azt tudjuk kifesteni.