Monitor kikapcsolása hogy billentyűzet / egér ne ébressze fel? [HomeOffice kérdés]

Szóval, otthonról szeretném elérni az irodai gépet.

Elérési mód AnyDesk vagy RealVNC

System: Win 7 prof X64 /asztali PC/

Monitor kikapcsolásának módja :

C:\Windows\System32\nircmd.exe cmdwait 1000 monitor off

A probléma amire megoldást keresek: Bár a parancs elaltatja a monitort, de amint megmozdítom az egeret vagy lenyomok egy billentyűt (távoli eléréssel is)
a monitor azonnal visszakapcsol. Ezt az automatikus visszakapcsolást szeretném kiiktatni valamilyen módon.
Nem, sajnos nem opció lehúzni a monitorokat, sem a power gombbal kinyomni.

Debian 10 x64 gnome 3.30.2  alatt erre pl. az

echo 0 | sudo tee /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness

parancsot használom.

 

Ötletek valami hasonló megvalósítására win7 alatt?

Hozzászólások

Az irodai geped egy notebook? Ha igen, akkor a fenyero csokkentes ott is mukodik. En erre kb 10 eve egy ControlMyMonitor nevu izet hasznaltam, amivel lehetett fenyerot allitani. 

Ha nem notebook illetve nem allithato szoftveres iranybol a fenyero, akkor nem nagyon lesz mas valasztasod, mint olyan tavoli elerest nyujto szoftvert hasznalni, aminel nem konzolhoz kapsz hozzaferest. Peldaul ilyen lenne a Microsoft RDP szolgaltatasa.

A lehúzásnál tudom, hogy nem szokta szeretni sok gép, de a legtöbb monitoron van lehetőség kikapcsolni áramtalanítás nélkül az első nyomógombbal. Ilyenkor általában a gép látja, és bekapcsoltnak érzékeli. Így sem opció?

Esetleg dummy VGA kábelt csinálni, hogy úgy lássa, működik a monitor? Én ugyan ezeket eddig készen vettem Kínából (HDMI, VGA), de házilag sem nehéz legyártani.

Nagy Péter

Okos konnektor? Ha nem kap áramot, nem kapcsol be a monitor :)

AnyDesk (Windows 8-tól) és VNC-k tudnak képernyő sötétítést/lezárást, hogy ne látszódjon mi történik. (Screen privacy, Remote blank monitor) Csak ki kell próbálni, hogy működik-e.

Megoldási javaslatom nincs, de kíváncsi vagyok, a power gomb miért nem jó.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.