gépváltás, apt-clone

Most kellett rájönnöm, mennyire fantasztikus találmány is ez az apt-clone! Hogy kerülte el eddig a figyelmem?!

https://unix.stackexchange.com/questions/191662/how-do-i-replicate-inst… (az első válasz a releváns)

Ettől függetlenül most adott a következő megoldandó helyzet:

 - régi gépemről átköltöztem egy külső SSD-re, amely a feleségem laptopjával összekötve rendben elindul a megfelelő grub menüpontot választva. (Itt lett futtatva a grub-install, van rendes EFI partíció a külső SSD-n is.)

 - az új (céges) gépemen is szeretném használni ezt az SSD-t. Azonban hiába dugom be, hiába bootolok be pendrájvról ubuntuba, hiába fogom meg a grub-ot az elején (és írom be szóról szóra ugyanazt a grub kódot, mint ami a másik gépen van), az adott UUID-t nem találja betöltéskor.

Egy lehetőség a megoldásra, hogy (mivel szerencsére külön partíción van a /home és a /opt) az apt-clone révén felteszem a gyökérkönyvtárba ugyanazokat a programokat, amelyek a régi gépen voltak.

De egy kicsit böki a csőröm, hogy itt egy működő rendszer, hogyhogy nem lehet ezt egy másik Lenovo gépen elindítani (ha már az egyik Lenovo-n elindul jól)?

Gondolom, hogy valami BIOS láthatóság hiányzik, de nem akarok nagyon beletúrni ennek a notebooknak a lelkivilágába, nehogy elromoljon valami (pl. az ujjlenyomatos indulás a BIOS ellenőrzéskor).

Hozzászólások

+1

apt-clone

Most fog kelleni

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Jó lenne, ha az apt-clone-nak lenne olyan kapcsolója, aminek a révén a /usr/local is eltárolódhatna. (Meg esetleg a /opt)