Sam knows box elhullott, avagy TP-Link n600 boot loop

Sok éve regisztráltam a SamKnows projektbe, és néhány héttel ezelőttig jól is ment a mérés (bár a gigabites sávszélességet nem bírta mérni a doboz - újat meg nem küldenek már), viszont egy rövid áramszünet után megszűnt működni a motyó: power led, összes led, majd sötétség, és ez így 1-2s-es időközönként eljátszva.
Tipikus boot loop, flas image kéne rá - gondoltam én, úgyhogy levél a SamKnows supportnak, hogy döglött, kéne firmware... Azt ők nem adják ki ügyfélnek, és mivel az eszköz cseréjére sincs mód (elosztogatták az összes gigabitet mérni tudó dobozkát), javasolták, hogy ergisztráljak egy másik címmel, és ha lesz újra "osztogatás", akkor kaphatok másik accountot, másik eszközt...
No mindegy, én ezt az n600-ast szeretném életre lehelni, ha "eredeti" sam-os firmware-rel, akkor azzal, ha meg gyárival vagy épp valami 3rd party-val, akkor azzal.

Banggod-ról gyorsított ügymenetben :-) 3.3V-ot tudó USB-soros eszköz megjött, kolléga sikeresen beforrasztotta a tüskesort - most értem rá összedugni, és igen, ahogy tippeltem, boot loop, de a rondábbik verzióból:

U-Boot 1.1.4 (Mar 20 2013 - 15:11:17)

U-boot DB120


DRAM:  128 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash:  8 MB
Using default environment

PCIe Reset OK!!!!!!
In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Net:   ag934x_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
 wasp  reset mask:c03300
WASP  ----> S17 PHY *
: cfg1 0x7 cfg2 0x7114
eth0: ba:be:fa:ce:08:41
athrs17_reg_init: complete
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
   Uncompressing Kernel Image ... ERROR: LzmaDecode.c, 543

Decoding error = 1
LZMA ERROR 1 - must RESET board to recover

Most itt tartok - egyelőre túrom a netet, hogy mit lehet (még) csinálni vele...

Hozzászólások

openwrt elvileg van ra, es ha jol ertem a kernel betolteskor van a hiba, tehat a bootloader jo

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ilyenkor *tipikusan meg tudod szakítani a bootot, getenv/setenv-el beállítod az ip címet meg a tftp szervered címét aztán tftp kernel, initrd.img a megfelelő memóriacímekkel, bebootol.

*(uboot-os Synology-kkal így ment nekem)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ha x év stabil üzem után megbuzzant és te nem nyúltál hozzá akkor esélyes inkább a hardveres hiba, nem? Amúgy mi ez a Sam knows?

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Az, hogy a flash-ben az adatok megsérültek, az lehet fizikailag kuka flash _is_, meg villanyos tüske által megzakkantott, de újraírással helyrehozjató dolog is. Ha sikerül a loop-ot megszakítani, és betolni a dobozra a gyári flash image-et, és azzal rendben elindul, akkor a második esetről van szó, ha nem, akkor meg az elsőről.