Okos LED izzó offline üzemmódba kapcsol 10 percen belül.

Fórumok

Aliexpressről rendeltem egy LED izzót, amit androidos telefonommal szabályozok, minden szépen működik, csak egy idő után, ami kb 10 perc, az izzó azt mondja, hogy ő offline, holott a router meg azt állítja, hogy látja és kapcsolatban vannak. Van ilyenben valakinek tapasztalata, vagy ötlete, hogy bármikor is kapcsolom be a mobilon az appot, mindig tudjam vezérelni az izzót?

 

Network timeout hibával nem indul el 10 perc után az applikációban az izzó ON állapota. Eddig nem találtam erre vonatkozó beállítási lehetőséget.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 13., h - 13:52

" Van ilyenben valakinek tapasztalata, vagy ötlete "

Ne vásárolj Kínából filléres vackokat. Greta-nak ne reklámozd azért.

Ontopic:

Pontos típust legalább irhatnál, hogy guglizni tudjunk helyetted. Mást úgyse fogunk tudni tenni, tekintve hogy valami zárt Csingcsüng co. fejlesztette appról van szó.

Hivatásos pitiáner
neut @

Olcsó húsnak híg a leve. Vettél egy kalap szart, ne csodálkozz. Ezek a kínai csodák ennyit tudnak, hibás szoftver, esélyed nincs vele bármit kezdeni.

Amit eddig elértem: A fényereje számomra meglepően jó egyelőre, sajna ami gyengesége vagy az appnak, vagy a lámpának, hogy van amikor várnom kell, hogy átváltson az appba lépéskor online üzenetre a lámpa. Az már csak egy kedves figyelmesség a gyártó részéről, hogy 2 db  új felhasználóval bővült a routerbe belépett eszközök száma, mióta használom ezt a lámpát :-)

"Mert értek a kutyákhoz." " https://tamasblog.hu/ "

Két új ip cím lett vagy router felhasználó? Kezd izgalmas lenni hogy miért működik egyáltalán 10 percig is...

Egyébként xiaomi az alap, amit vennék, de ott sem ipari a minőség, komoly pénzért nem disztributalnam. Csak maga használat. Kis cégeknek már az elején sincs, nagyobbaknak csak később fogy el a szerver teljesítményük és a fejlesztési kedvük. Emiatt nem megy a felhős cucc.

Olcsó izzónál régen tapasztaltam olyat, hogy ha felmelegedett, akkor onnantól megszakadt a kapcsolat. Búra alatt nagyon melegszik. Ha van esetleg egy állólámpád, ami nyitott, esetleg tudod fújni ventillátorral, akkor kideríthető könnyen, hogy nem-e a túlmelegedés a gond. Lehet ott nem lesz jó, de máshol meg tudod használni.

Európai cégnél is van ilyen: 

https://shop.shelly.cloud/shelly-vintage-a-wifi-smart-home-automation-1#308

https://shop.shelly.cloud/shelly-duo-wifi-smart-home-automation#322

Izzóm még nincs tőlük, de tucatnyi más már igen, eleve megbízhatóbbak mint a kínaiak, nem ragaszkodnak a felhőhöz sem (de van, ha kell + google assistant és alexa támogatás is), és eddig nem is tapasztaltam ilyen működési anomáliát velük. (plusz van hozzá nyílt api)

Nagy Péter

Megvettem innen a Shelly Duo izzót, nekem eddig tökéletesen megfelel, ha az élettartama is annyi, mint amit ígérnek. Jól beállítható minden tekintetben, itt legalább eddig minden jól működik. Cserébe legalább nem olcsó :-)

"Mert értek a kutyákhoz." " https://tamasblog.hu/ "

Nekem nemrég lett beüzemelve a 17. Shelly eszközöm, lesz majd még két izzóm is, de az még nem érkezett meg. 
Nem olcsóak, de cserébe elég megbízhatóan működnek (eddig még semmivel nem volt gond). Nagyjából havi szinten kapnak frissítést is, így talán biztonságosabbak is.

Nagy Péter

És ha bekapcsolod a felhőt, de közös wifin vagy vele, akkor sem a felhőn keresztül kommunikál.

Amúgy teszteltem a Shelly 1 PM-et, ha letiltod a felhőt rajta, akkor pár NTP lekérésen kívül semmit sem küldött ki 24 óra alatt, pedig minden csomagot figyeltem. Szóval szerintem tényleg nem felhőzik, ha nem kéred. Azt nem néztem, de ha nincs időzítő beállítva rajta, akkor lehet NTP-t sem küld, nálam volt beállítva.

Nagy Péter

Ajanlott ikea,philips izzokat venni, ezek jo minoseguek.

Ha szukseges, lehet integralni home assistant, domoticz stb ala oket is fillerekbol.

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"