Xiaomi Redmi Note 4 távoli elérés halott kijelzővel ?

Szóval, adott egy Xiaomi Redmi Note 4 Global
aminek a kijelzője meghalt, cserélve talán lesz de jelenleg még nem tudom biztosan.

Rendszer indul, betölt, csörög, rezeg, wifi kapcsolat megy szóval minden működik de képet nem ad.

Van rajta ROOT, TWRP, talán még appokat is tudok telepíteni ha böngészőben a play-en megadom hogy installálja.

Azt szeretném kérdezni, hátha valakinek akad valami ötlete,
megoldható lenne-e,
hogyan tudnám elérni hogy távolról tudjam irányítani a rendszert, (mint pl. egy AnyDesk, TeamViewer, RealVNC segítségével lehetne, ha lenne fent és jóvá tudnám hagyni a távoli elérést)

Nyilván túlélem ha nem találok megoldást, de mos tmár agyalok rajta egy ideje, érdekelne más hogyan látja, van-e erre bármi használható ötlet ?!?!
debian10 felhasználó vagyok.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 22., p - 19:22

Mit akarsz csinálni rajta?

adb-vel elérheted, ha be volt állítva korábban. Kapsz shellt és azt csinálsz fájlrendszerben, amit akarsz (root esetén). 

Fájlok megmentése:

Ha nyitott a bootloader, van rajta TWRP, akkor addig kell ügyeskedned, amíg recovery módba tudsz bootolni. https://www.hardreset.info/devices/xiaomi/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon/recovery-mode/

adb devices -szel tudod ellenőrizni, hogy recovery módban van-e

Amint ez megvan, az egész flash meghajtót le tudod menteni, ahonnan akár a törölt fájlokat is vissza tudod szerezni:

adb pull /dev/block/mmcblk0 image.img

Nem kell a TWRP-vel semmit sem csinálnod, egyszerűen csak nem normal boot-ba kell, hogy kerüljön a telefon, hanem recovery-be.

Ha ez megvan (a power + volume up kombóval - az előző linken), akkor onnantól nem kell a telefonhoz  nyúlnod, csak a gépről kiadni az adb parancsot. Recovery-ben nem kell engedélyezned az usb-t sem. Szerintem sima ügy.

Minden boot-kor rezeg egyet a telefon, utána csekkolod, hogy normál systembe bootolt, vagy recovery-be, ha az utóbbi, akkor nyertél...

Én nemrég cseréltem kijelzőt egy Redmi Note 5A-n és egy Redmi  5-n.

Kínából rendeltem kijelzőt kerettel 5-6 ezer Ft. Csak néhány csavart kell kiszedni, meg az akku alól a ragasztót, és átpakolni a cuccokat az új keretbe. Van róla videó a neten.

Sajnos ez manapság így megy. Olcsóbb eszközöket nem éri meg javítani. Ez nyugaton már sok éve így van.

Én sem csinálnám meg olcsóbban, mert a munkában van kockázat: az eszköz elromolhat javítás közben (ekkor meg kell téríteni az árát vagy másikat adni), be kell szerezni az alkatrészt, az lehet hogy nem jó (mert nagyker sem tudja mit árul sokszor) , akkor másikat kell rendelni, azt visszaküldeni, kapcsolatot kell tartani a vevővel, ami időt vesz el, adózni kell utána.. És ezek nem feltételezések, hanem tapasztalat. Sokszor egy 15e Ft-os javítást sem fizetnek ki az emberek, inkább a boltban hagyják az olcsóbb nyomtatókat, mert vesznek egy újat 30e Ft-ért. Ha az új eszközök árára rátenne az EU egy arányos hulladékkezelési díjat, akkor jobban megérné javítani és kevesebb hulladék képződne.

Autónál is ez megy, azért váltják le őket nyugaton a garancia után. Hiába 500e Ft egy autó, egy fék javítás akkor is 100e Ft lehet, amiből papíron 50e Ft az anyag, miközben ők fél áron kapják, tehát olyan 75e Ft a munkadíj. Ugyanígy olajcsere 20e Ft körül van, miközben 2e Ft olajszűrő + légszűrő együtt (lásd Kovács vagy Zsu, nem kamu Unix és Bárdi) az általuk beletöltött olaj pedig kb 4000 Ft 4 liter a hordóból (ha nem űzik a szokásos átverést, hogy a hordóba más márkát töltenek, például Mannolt vagy Parnalubot, mert akkor még többet keresnek) . Tehát 14e Ft fél óra rutin munka. Ehhez képest elektronikai javítások kismiskák. 

Engem érdekel ez a telefon halott kijelzővel is, megjavítanám. Ha neked konszenzus lehet egy ilyen megoldás, hogy baráti áron megválsz a készüléktől. A javítás után természetesen mentheted az adatokat.

teamviewer quicksupport ?