osmand mapillary

Ez volt az első nyaram, hogy navigációhoz és kiránduláshoz is az Osmand+ -t használtam. Nagyon elégedett voltam vele. Ebben fedeztem fel a mapillary alkalmazást.
Feltelepítettem és valahogy úgy kezdtem alkalmazni ahogy a panoramio-t. Pl. egy faluban lefotóztam egy utcát ami lehetőleg reális képet ad róla. Vagy egy tök unalmas emlékművet ami csak ott van és rá lehet rakni a térképre. Feltöltöttem és pár nap múlva kaptam egy üzenetet, hogy köszi a fotót, de ez így nem lesz ok. Ne ilyen individuális fotókat rakjak fel hanem ilyeneket. És belinkelte nekem Budapest mapillary térképét. Nem tudom láttátok e, de elképesztő. Ott minden van.
Egy telefon a szélvédő mögött, naplemente, az ablak koszos és a fél műszerfal belóg. És fotózva van a forgalom. Mit tudnak ezzel kezdeni? Vagy akciókamera a sisakon ami folyamatosan remeg és bemozdul. Ezt a szintet szerintem nem engedhetné meg magának az Osmand.
Később utánaolvasva rájöttem, hogy nem az én informatívnak szánt fotóimra van szükségük. Arra használtam volna, hogy megyek valahova akkor ott szétnézzek egy kicsit, hogy milyen. Na erre nem lehet.Vagy inkább úgy mondom, hogy a fotóknak csak töredéke van profi eszközzel fotózva és elhelyezve a térképen. Kézen fekvő lett volna ezt használni. Mindegy még marad a google.