fxml - kezdő lépések

Fórumok

Elnézést, nem tudom, hogy e kérdésnek a Java vagy a Kezdő fórumban lenne a helye. Talán (mint a zsiguli.hu-n) "elakadtam a szerelésben.." lenne a megfelelő
Egy alakzat forgatásán mesterkedem. Semmi extra, hasonló, mint anno (ha jól emlékszem) a bolyai.exe, illetve inkább annak teszkós változata. Nézetek, felszín, térfogat, hálózat.
Kétféle utat találtam a doksikban a forgatáshoz.
Az első működik x és y körül, de szükségem lenne a z tengelyre is

A második elvileg menne a z mentén, de nem teszi. Ráadásul az x és y sem az igazi, pörög, mint a fagyigép.

Kérnék egy kis építő jellegű segítséget a tovahaladáshoz. :)
Minden segítő választ előre köszönök!

Hozzászólások

Szerintem azoknak a száma a hupon, akik forgattak már objektumot fxml-lel, közelít a nullához. Írd le pontosabban, hogy mit szeretnél elérni és hogyan, mert erre így nem fogsz érdemi választ kapni!

Mi a gond az fxml-el, miért használják kevesen? :)

Kb. olyanokra gondoltam, pl. geogebrába is látható, hogy egy kockának hogy néz ki a kiterített hálózata. Egy kattintás és ott van. Ez nekünk egyértelmű, de vannak tanulók, akik nem tudják összekapcsolni a 3d alakzatot egy 2d ábrával. Ráadásul 1 testhez több hálózat is tartozhat. Eddig papírból kivágott makettekkel mutattam be az "átalakulást", de haladnék a korral :)
Biztos, hogy vannak erre kész dolgok is, de szeretnék alkotni* és a javafxml-t találtam erre alkalmasnak.
Arra már rájöttem, hogy a kocka helyett inkább négyzeteket helyezzek el megfelelően, majd a négyzet oldalát (azaz a kocka élét) tudnám használni forgástengelyként.
Vagy ha ezeket a négyzeteket csoportba rendezem, akkor együtt forgatva forgó kockaként látszódik, amin megfigyelhetik, hogy nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy így látszódjon (Szilassi Lajos tanár úr most büszke lenne rám :) ).
Szóval ilyen egyszerű, dolgokat szeretnék megvalósítani.

*sok parkban látni fát festő művészkéket, pedig Csontváry után minek?
Kedvtelésből :)