GS Connect / KDE Connect - parancs futtatása telefonon

Nem tudom hiánypótló-e, de a google play áruházban láttam, hogy többen is szeretnék, ha lenne egy PC leállítása gomb. Egy kis babrálással nem csak egyet, többet is létre lehet hozni.

Természetesen ezeket nem a telefonba kell beütögetni, hanem az ubuntu (igen ez a tesztrendszer) gsconnect > Mobil beállítások > Kiválasztod az eszközt > Parancsok menü és voila.

Itt én összeszedtem magamnak párat és most megosztom veletek is. Mielőtt felmerülne a kérdés, ezért elmondom, hogy néhány parancs, vivaldi leállítás, nautilus leállítás azért vannak közte mert van, hogy nekem 3-4 havonta egyszer, ezek olyan szinten megfagynak, hogy semmit nem tudok csinálni a géppel hiába nyomom ALT+F2-őt a terminál eléréséhez semmi nem reagál semmire és ez a telefonos megoldás egyszer már segített.

Ezek a parancsok végül a készülékről (tablet, telefon) fognak működni a KDE Connect megnyitása > Run command menü alatt.

Név: Kikapcsolás
Parancs: poweroff

Név: Újraindítás
Parancs: reboot

Név: Gnome Shell újraindítása
Parancs: gnome-shell --replace

Név: Vivaldi leállítása
Parancs: killall vivaldi-bin

Név: Fájlkezelő indítása
Parancs: nautilus

Név: Fájlkezelő leállítása
Parancs: killall nautilus

Név: Rhythmbox - Best FM
Parancs: rhythmbox-client --play-uri=http://stream2.webthings.hu:8000/fm95-x-128.mp3

Név: Rhythmbox - Radio 1
Parancs: rhythmbox-client --play-uri=http://stream2.radio1.hu:8000/high.mp3

Név: Rhythmbox - Retro Radio
Parancs: rhythmbox-client --play-uri=http://stream.bytestorm.hu/mid.mp3

Név: Rhythmbox leállítása
Parancs: killall rhythmbox -9

Hozzászólások

Ugy emlekszem, a KDE Connect run command-os beallitasainal van egy examples vagy hasonlo ful, a shutdown/sleep pont elocsalhato onnan is.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Szia!

Most találtam ezt a hozzászólást, s ha már Kdeconnect.
Milyen gyorsnak kellene lennie?
Android telefonról Asus routeren keresztül, ahol a telefonnak fix IP van megadva, a tűzfalon átengedve a 1714:1764 BOOTH (TCP/UDP) port, illetve a Linux Shorewallban tűzfalnál szintén megadva ugyanez.

Ennek ellenére 7GB adat majd 20-30 percig másolódik át a PC-re. Ez bosszantó.
Miért ilyen lassú?

Bár nem én lettem megszólítva, de tapasztalatom nekem is van vele: Ördög tudja, mi befolyásolja, de a régebbi telefonommal nekem is lassú volt. A jelenlegi telefonnal meg tablettel nem vettem észre ilyet, igaz időközben új, közelebbi router is lett, jóval nagyobb wifi jelerősséggel, szóval lehet nem a készülék volt a gond.
Mondjuk én ennyi adatot syncthing-gel szoktam szinkronizálni inkább, a kdeconnecttel nagyobb adatmennyiségként csak néha fotókat, azt is lefelé a telefonról a gépre. Ami nekem zavaró volt, az a file browsing desktopról kdeconnecten keresztül, az régebben katasztrófa volt. Most, up-to-date verziókkal az is megy jól már egy ideje.