Bibliográfia a stílusfájltól eltérő formátumban

Fórumok

Sziasztok!

Adottak magyar nyelvű (La)TeX doksik, melyekhez bibliográfiát a BibTex-kel készíteném el.
A gondom, hogy a plain.bst, huplain.bst (utóbbi a https://math.bme.hu/latex/ oldalról származik) stílusfájlok nem tőlünk megkövetelt formátumban állítják elő a bibliográfiát. Főleg az elemek sorrendjének kellene másnak lennie.

A BibTex alapból tudja, hogy csak a hivatkozott elemeket szerepelteti, illetve szerző szerint ábécé sorrendbe rendezi a bibliográfiát, ezekre szükség is van.
Belenéztem a huplain.bst-be, de nem triviális, mit kellene módosítani.

A követemények pl.:
- könyv hivatkozás: Szerző: Kötetcím (dőlttel). Kiadó, Megjelenés helye, évszám.

Amiben eltér ez a majdnem jó 'huplain'-től: az évszámot a kötetcím után szerepelteti; illetve a szerzők nevének írásmódja: külföldi esetén Vezetéknév, Keresznév; magyaroké Vezetéknév Keresztnév (szerintem nem reális követelmény a magyar és külföldi megkülönböztése, akkor a .bib fájlban az author mezőben majd így adom meg).
- tanulmánykötet: szintén leginkább az évszámmal, annak helyével van a gond. A szükséges formátum: Szerző: Cikkcím. In: Szerkesztő: Kötetcím (dőlttel). Kiadó, Megjelenés helyem évszám, kezdő oldal - utolsó oldal.
- folyóiratnál is hasonlóan

Kérdés: Van valami egyszerű(bb) eszköz LaTeX-hez (MikTex), amivel elkészíthető a fenti módon testreszabott a (főként magyar nyelvű) bibliográfia stílusfájl?

Előre is köszi!