Áttérés asztali gépről teljesen laptopra

Sziasztok.

A mai nap folyamán átadtam az AMD-5600K-s (4 mag), 4 GB-ramos, 1 64 GB-os SSD-s 1 a TB-os, 1 160 GB-os főgépemet anyámnak, facebookozós gépnek, mert gyakorlatilag sosem vagyok már otthon, s így legalább nem áll porosodva a gép a sarokban.

Amikor hazatérek, a fölös monitorra rákötve a lapost, plusz a monitor hangszórókra, kvázi dokkolom a laptopot, megvan minden ami kell. :)

Anyu is heppy, mert simán megy az FB, én is mert eddig is elvoltam a core2duo-val :)

Hozzászólások

En jo par eve attertem laptopra, viszont mostansag epp forditva fogalmazodott meg bennem a dolog :) Oke, nem elsodlegesnek, de a PS4 + VR helyett lehet inkabb egy gamerPC + VR kellett volna. Igaz, legalabb 2x annyit ra kellett volna kolteni, de valahogy a kinalat nagyobbnak tunik PC-n.

Mondjuk amennyit kazuarkodok, arra boven eleg a konzol is.

Én egy éve pont laptopról tértem át desktopra. A dokkolós megoldás nem igazán működött, mert tulajdonképpen minden irányból kellett valamilyen kábelt dugnom a laptopba (egyik oldalon hdmi+usb, a másikon audio, hátul táp+vga+eth) - így olyan volt az asztalra téve, mint egy pók, mindenhonnan lógott valami és feleslegesen foglalták a helyet az asztalon.

Most a PC el van a kanapé mellett egy kisasztal alatt a halomnyi kábelével és csak néhány vezeték jön elő a monitorokhoz és az azon lévő usb hub-hoz.

> eddig is elvoltam a core2duo-val

Az nso.hu oldalait nézted vele pl. a VVB alatt?

A gyerek előtt volt egy néhány éves időszak, hogy minden hétvégén utaztam valahova. Így lettem gamer laptop tulaj, egy hátizsákba befér az összes munkám, játékom, minden. Megvan még az emberekben ez a fals gondolat, hogy kell asztali gép, pedig a francokat! Egy játékra alkalmas asztali gép, és netezésre éppenhogy alkalmas laptop árából simán veszel egy gamer laptopot, és kész.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Valami Asus volt, vörös háttérvilágítás, 19"-os képernyő, valami Core i7 ezer magos / thread-es proci, 16 (32?) GB RAM, SSD+HDD, tornádó-hangú ventik, tepsi méretű töltő, a pontos típusra már nem emlékszem. Olyan 8-900.000 környékén lehetett kapni, azt megnéztem akkor csak érdekességként. De majd beszakadt alatta az asztal.. És van kisebb -egy hétre való- utazós hátizsákom annál amiben hozták :-) 'Szal gémer cucc volt, szerintem..
--
God bless you, Captain Hindsight!

Ilyen szörnyszülöttet nem vennék, mert felesleges. Pont elveszik a mobilitás, amiért értelme van laptopot venni, és annyi plusz teljesítményt nem ad. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

+1 A laptop számomra egy olyan dolog, hogy legyen bárhogy hordozható. Kerékpáron oldaltáskában, hátizsákban, autóban, stb... De nem vinnék nyújtódeszkát a hátamon. :) És esetleg az sem baj, ha van mögötte teljesítmény. Számomra ez 15.6 körül teljesül. Már majdnem nyújtódeszka érzés amikor a hátadon van, de már szokott lenni ebben a méretben erő, mégha nem is gamer mértékben. :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Ennek egy előző verziója van nekem most, még 960-as vidikártyával. 2.5kg az egész, és soha nem volt teljesítmény beli problémám. Ezt még hurcibálni sem gáz, pláne, hogy ahova megyek, oda kocsival megyek, az meg elviszi. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods