Nem regisztralt SuSe - csomaglista

Fórumok

Udv!

Vallalati kornyezetben adott egy SuSe linux, amihez nincsen semmifele Internetkapcsolat (egyetlen egy fizikai eszkozon keresztul lehet fajlokat bemasolni ra). Egy minel nagyobb isot szeretnek letolteni hozza, amirol mar tudok csomagokat telepiteni (zypperrel, rpm- mel, hasonlo). SuSet egyaltalan nem ismerem, de talan meg az is problemat okozhat, hogy nincs regisztralva (akarmit is jelent ez).

A kerdesem az lenne, hogy mit kellene letoltenem (akar egy helyi mirrort letrehozva) ahhoz, hogy ezt veghez tudjam vinni, illetve, hogy ezt hova / milyen formaban kell elhelyeznem. Ha debianbol indulok ki, eleg lenne az osszes DVD (CD) kepfajl letoltese, avagy mondjuk wget -m- et raereszteni a packages.debian.org- ra, es azt pakolaszni. SuSe alatt milyen lehetosegeim vannak (es honnan)?

A SuSe adatai:


# cat /etc/os-release
NAME="SLES"
VERSION="12-SP1"
VERSION_ID="12.1"
PRETTY_NAME="SUSE Linux Enterprise Server 12 SP1"
ID="sles"
ANSI_COLOR="0;32"
CPE_NAME="cpe:/o:suse:sles:12:sp1"

# uname -a
Linux __hostname__ 3.12.49-11-default #1 SMP Wed Nov 11 20:52:43 UTC 2015 (8d714a0) ppc64le ppc64le ppc64le GNU/Linux

.

Koszi a valaszokat!

Hozzászólások

Es miert nem regisztralt? Elvileg 60 napod van hogy hasznaljad utana az update-ert fizetni kell...

Ha ez nem tetszik ott a community edition.

A reghez mindenképp net fog kelleni.

De nem vagyok benne biztos hogy egy "subscription" azaz követés nélküli SLES _enterprise_ szerverhez kapsz majd bármi féle frissítést.

btw nem feltétlen kell frissítés + subscription, ha egyszer meg lett vásárolva az enterprise edition :D akkor elfut vígan.

Én még találkozok sajnos REDHAT ES3-al.. és ES4 verziókkal. Amikhez végülis nem is kell semmi frissítés, mivel olyan elszeparált környezetben mennek és olyan
speciális feladatokat végeznek, amihez felesleges a subscription.

Üdvözöljük a GVOP projektet.... :/

A Suse dowload weboldalról ingyenes regisztráció után le tudod tölteni a telepítő iso-kat (vagy cégen belül elkéred valahogy?), azokat felmásolod a gépre és utána valahogy hozzáadod lokális repoként yast-ban. Fejből nem tudom, hogy mit lehet, de talán tud direkt iso-t beolvasni, vagy lokális könyvtárat (mountolod az iso-t).

Ha jól gondolom, akkor neked a powerpc-s verzió kell.

Az előfizetés csak az update-khez kell és szerintem az csak hálózaton keresztül menne, ami ha jól értem nincsen a szervernek.