Katinka for President!

Eszméletlen ez a csaj! Nekimegy fejjel a falnak. Pedig a józan ész azt mondja, h ezt most nem lehet áttörni. Olimpia, 2017 -ben világbajnokság Budapesten. Képtelenség, h lefejezzék az úszószövetséget. Pedig itt nincs más, ebből nem lehet már máshogy kijönni, már nem lehet megreformálni úgy a dolgot, h Gyárfás azért maradjon.
Persze nem akarok úgy tenni mint aki bennfentes infókkal rendelkezik. Semmilyen infókkal nem rendelkezem, csak vakon hiszek Katinkának. Illetve ez a Gyárfás totálisan visszataszító számomra. Ahogy rémlik az Úszószövetségnél valahogy mindig kétes alakok voltak vezető pozícióban. Kész rejtély, h minek köszönhetjük éppen ebben a sportban a kimagasló eredményeket.
Tulképp már abból is lehetett sejteni a viszonyokat, h Katinka valahogy külön készült a versenyekre a férje segítségével és elég homályos, h mennyire volt beleszólása a szövetségnek pl. az edzéstervébe. Mintha csak konzultációs formában kérték volna ki Kiss véleményét és az egész csak formalitás lenne. Nem tudom. Mindenesetre hallom és olvasom amit Kiss, Gyárfás nyilatkoznak - és az bűzlik messziről.

Hozzászólások

Az ilyen úszók, vizilabdázók számomra mindig is példaképek, olimpiákon szép eredményekkel képviselik országunkat. Nem tudom mi motiválja őket. Focistáknak meg van pofájuk a prémiumot bezsebelni az EB kijutásért, hja kérem... Az első EB magyar meccset is úgy képzelem mint Torrente valamelyik jelenetére, mikor a börtöncsapat a Real Madriddal néz szembe :D
Na de egy szó mint száz, részemről is respect Hosszú Katinkának!

Én igazából aggódom Katinkáért - lehet h feleslegesen! Ő egy sport super-hero, igazi példakép, hihetetlenül motiváló egyéniség, az eredményei pedig magukért beszélnek. De most vagy az van, h olyan dolgok történnek a háttérben amikről sejtésünk sincs, és van egy koncepció Gyárfás eltávolítására, és ebben a koncepcióban kidolgozott szerepe van Katinkának. Vagy az, h Katinka egyedül áll szemben a Gyárfással, a szövetséggel és akkor ahhoz már félő h kevés lesz az önbizalom pusztán. Félek h Gyárfás ki fogja csinálni. Tavaly már egy újságíró kóstolgatta h nincs ilyen teljesítmény dopping nélkül... lehetséges narratíva..

Ilyen az érzésem az élsportról: http://www.pcdome.hu/user/blog/2667.jpg
... és ha arra gondolok, hogy sacc/has az adóforintokból idecsorgatott lóvéból valójában Sanyi vágja zsebre a legkevesebbet. Így lesznek drága úri huncutságok ezek.

És persze ha Sanyi megoldja a feladatot, akkor ott a képen hátul odaképzelve magunkat is mi is örülünk, hogy hát milyen ügyes nemzet a magyar. Pedig valójában a munkát végigizzadó Sanyi volt ügyes és tiszteletre méltóan kitartó. Nekünk "nemzetnek" nem sok közünk volt Sanyi lelkesedéséhez.

Én ünneprontó módon tömegsport-párti vagyok. Ha sportba ölünk sok adóforintot, akkor abba öljük, hogy az iskolába járó gyermekeink szervezett keretek között több élvezetes valódi sport tevékenységhez jussanak és ne a "na fussátok körbe 4-szer az aszfaltjárdán az iskolát"-ban merüljön ki a sportfoglalkozás.

... bocs az ünneprontásért. Katinka érdemeit ez nem rontja, sőt mint írtam, igenis az ő kitartása tiszteletreméltó.

Van ennek további aspektusa is: az élsport már nem arról szól, h a sportoló épülését szolgálja, hanem ellenkezőleg éppen hogy ebben megy tönkre. Vagyis itt egy olyan határt léptek át, amit sosem lett volna szabad. Ezzel szemben az amatőr és tömegsport az egészséget szolgálja. Na de koncepcionális probléma, h lehet elindítani valakit a sport útján, ha azt látja, h az út végén a tolókocsi várja? Mind azok az ideák, a motiváció, az inspiráció amik hajthatnák előre hamisnak bizonyulnak?

De azért mennyire visszás, h eltép egy 12 milliós szerződést! Ez totál butaság volt. Nem azért mert elesik a pénztől, hanem mert gondolom sok sportoló ennek a tizedéért is hajlandó lenne az arcát adni egy akármilyen termékhez, nemhogy egy világbajnoksághoz. Szóval érthető Katinka motivációja, meg h mit akart ezzel jelezni, és respekt, h ellent tud állni a pénznek, de nem volt egy jó ötlet ezt ilyen teátrálisan csinálni.
Gyárfás meg afféle hisztis rocksztárnak próbálja beállítani, aki külön szakáccsal meg sleppel érkezik a városba koncertezni és extra kívánságai vannak az öltözője színével, meg hogy hány darab óvszer legyen a fiókban ... csak itt nem szakácsról, hanem masszőrről van szó, akit vidékről költöztetett volna fel Pestre Gyárfás, de az illető neje nem akart költözni...ebből is látszik h mi mindent megtesz ő Katinka kedvéért, de az egy hálátlan dög. Pfujj. Na ettől hányok.

Nem nagyon értem a sztorit (bár látom te is magaddal vitatkozol), de a masszőre az szívesen lennék ;).

Szerk. (ok, most már dereng):

Katinka beszédéből egy részlet:

"de én a decemberi sajtótájékoztatómon nem pénzt kértem. Nem az volt a célom, hogy a saját bankszámlám növekedjen. Azt kértem, hogy a szövetség végezze a munkáját. Ezt a pénzt, amit ajánlottak fordítsák az elméleti és technikai háttér fejlesztésére, ami biztosítja minden úszó folyamatos
fejlődését. Ne elégedjenek meg a jelenlegi helyzettel, hanem próbáljanak folyamatosan fejlődni.

Itt álltam előttetek két hete és elmondtam, mit kértem a szövetségtől, amivel fejleszthetném az edzésmunkámat és a regenerációs rutinomat. Ezeket azért kértem, mert a rengeteg edzés és verseny mellett nekem már nem jut időm arra, hogy a legújabb kutatásokat bújjam. Ez a szövetség feladata lenne: az elméleti és technikai háttér biztosítása, követni a legújabb trendeket.

A kéréseim egy sporttudományos szekció kialakításának alapját képezhetnék a szövetségen belül. Így nemcsak én profitálhatnék az egészből, hanem a pályafutásom során szerzett tudás és tapasztalat sokkal nagyobb értéket jelenthetne a következő generációknak, mint a pénz, amit ebbe belefektetnének most. A szövetség azonban az erőfeszítéseket megspórolva inkább az egyszerűbb utat választotta: 12 millió forintot ajánlottak."

más összefoglalta helyettem, így bemásolom ide:

-A fordulókat nem tudjuk kielemezni, mert nincs hozzá felszerelés, a rajtkövek idejétmúltak, a víz klórtartalma túl magas, a hőfok 2 fokkal magasabb az ideálisnál, a melegítő medence túl kicsi, az öltöző szekrényeibe nem fér el a felszerelésem..stb.
-Ha adnánk még 12 milliót zsebbe az megoldaná a problémáidat?
-Nem.
-HOGYHOGY NEM??????

+ lehet, hogy nem akarta azt, hogy politikusok arra használják fel, hogy vele fényképezredjenek.

egyertelmu hogy gyarfas egy dolog miatt akad ki, mert Katinka nem akar bastya elvtarssal fenykepezkedni, pedig o megigerte...
Ahogy az elmult tucat evben leszarta a sportolok kivansagait es a szakmai szempontokat most sem erdekli ot. viszont ha nem lesz ott a tudjukki mellett az osszes elsportolo az bastya elvtarsnak kurva rosszul fog esni es hende csaba tudna rola meselni, hogy milyen az amikor bastya elvtars haragszik...

Jah, Gyarfas biztos egy gazember, semmirekello. Aztan fellapoztam a sportdiplomaciai palyafutasat:

1979-ben az Európai Vízilabda Bizottság sajtóbizottságának elnöke lett.
a Magyar Kosárlabda Szövetség delegáltja a MOB-ban (1989–).
1989-ben a Magyar Kosárlabda Szövetség alelnöke lett.
1990-ben a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség nemzetközi bizottságának és sajtóbizottságának tagja lett.
1991-ben a Magyar Kosárlabda Szövetség társelnöke lett.
A Sport Plusz SE elnöke (1993).
1993 óta a Magyar Úszószövetség elnöke. Újraválasztották: 1996 (lemondása után), 2000, 2004, 2008, 2012, 2015.
A MOB elnökségének tagja (1993–).
2004-től az Európai Úszószövetség elnökségének tagja, a médiakapcsolatokért felelős vezető.
2005-től a MOB alelnöke.
2008-tól az Európai Úszószövetség alelnöke, korábban a végrehajtó bizottságának tagja.
2009-től a Nemzetközi Úszószövetség végrehajtó bizottságának tagja (újraválasztva: 2012).
A 2006-os és a 2010-es budapesti úszó-, műugró-, műúszó- és nyíltvízi-Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke.
A 2012. évi labdarúgó-Európa-bajnokság horvát–magyar pályázati bizottságának magyar elnöke.
A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a MOB sajtóbizottságának elnöke.
2010 augusztusában a 2010-es úszó-Európa-bajnokság ideje alatt az Európai Úszószövetség elnöke, Nory Kruchten a legrangosabb kitüntetésben részesítette az Eb magas színvonalú lebonyolításáért. Ugyanezt a kitüntetést Ruza József a szervezőbizottság igazgatója is átvehette.
2012-től az Európai Úszószövetség gazdasági vezetője.
2013 júliusától a FINA alelnöke lett, és a szervezet kommunikációs tevékenységének irányításával bízták meg. Emellett a sportág fejlődéséért felelős bizottság tagja lett.
2015 nyarától a FINA végrehajtó bizottságának a tagja.

Forras: wikipedia

Ezekszerint a FINA-nal es a tobbi nemzetkozi sportszovetsegnel nem tudjak, hogy mekkora kokler ez a faszi. Nemde?
Kiss Laszlo pedig kinevelt par olimpia aranyat szerzo uszot.
De persze Hosszunak van igaza (akkor is ha nem).

Jaj má' Mintha nem hemzsegnének az ilyen szervezetek a szélhámosoktól! Tökéletesen beleillik Gyárfás az ilyen "sportdiplomata" közegbe. Meg hát ott vannak a nagy elődök, a többi kétes alak Széchy, Zemplényi. Esetleg utána nézhetnél a különböző viselt dolgainak is! Fenyő gyilkossággal is hírbe hozták, aztán ott volt a Nap-kelte c. műsora, amit reggelente toltak képünkbe éveken keresztül - láthattuk mi az a "színvonal" amit ő prezentál.
Persze miért is kéne bárminek is utána nézni? Pont elég amit Katinka ügyben összehordanak Kissel kánonban, ahhoz h megfelelően távoli helyre kívánjam őket.
Katinka kér professzionális szakmai támogatást, erre ők jönnek valami öltöző kulccsal , meg a vidékről a felesége miatt fel nem költöző masszőrrel. Mi ez? Viccnek is rossz.

Úgy legyen! Tegnap épp azért írtam ezt a blogot, mert totál elképzelhetetlennek tartottam, h megtörténjen az, ami ma megtörtént - miközben azon elmélkedtem, h nem lesz más megoldás. Gondolom most már az van soron, h megküldi-e Orbán a selyemzsinórt? Biztos van néhány mohó MOB v. akármilyen tag aki rácuppanna a '17 -es VB szervezésére.

Szerintem az összes ilyen magyar sportszövetség egy maffia... Pl, ebben az úszószövetségben Katinka csak egy bábu, akit ide-oda mozgatnak. A terv jónak tűnt, csak nem kalkulálták bele, mi van ha erre rájön Katinka és nemet mond... Ilyenkor meg jönne(né)k a "válságmeetingek"
Nem kell messze menni, nekünk informatikai berkekben a médiában rózsaszín ködben lebegő multik is alkalmazzák az ilyen taktikákat... Ott külön patkányképzést adnak egy manageri pozícióhoz.

+1
az, hogy Hosszu mellett (vagy mogott) nem all (ki) nyiltan mas uszo, sokat elmond arrol, mennyire erinti ez oket.
--
̢̢͇̜͍̮̤͆͗̀̇̏̚͝ḅ̳̭͇̺̺̣͐̓̾̔̾͆̕ṃ̡̧͍̖̮͖̈́͗́̑̆͋͘ȁ̢͎̟̰͖̘̹̅̋̆͒̚͝s̨̖͎͕̲̜̰͗́̓̀̀͗̚n̲̝̠̰͓̪̈̀̈̔̀͂̄ͅi͖̖̬̮͖̭̱̓͗͛͆̿̇͘

Ja Cseh is marha elégedett lehetett, speciel egy éve váltott edzőt és klubot. Miért is? [több más közt]
Az új környezet egyszersmind új edzésmódszerek kipróbálását is jelenti majd a számomra, és egy esélyt ad arra, hogy Rióból olimpiai bajnokként térhessek haza
http://index.hu/sport/uszas/2014/12/12/cseh_laszlo_uszo_elhagyja_klubja…

Nekem az a tavalyi cikk jár a fejemben, amit egy -talán- ausztrál szerző jegyzett, és egy úszó szaklapban jelent meg, amiben Katinka doppingolásával kapcsolatos feltételezéseinek adott hangot. Már akkor sem értettem, hogy jelenhet meg ilyen cikk egyáltalán? Pláne egy szaklapban. Valószínűleg az már az előszele volt a dolgoknak. Katinka be is perelte őket.

Persze fontos, egyetértek. Sőt Katinka úgy fogalmazott az ominózus sajtótájékoztatón, h _sokan_ öngyilkosságnak tartották az újabb kiállást - amiből én arra következtetek, h konzultált előtte többekkel is és volt aki biztatta volt aki lebeszélni próbálta. De a lebeszélés is az egyetértésen alapszik, csak a retorziótól való félelem miatt van róla szó. Ezért arra gondolok, h ha csak korlátozottan sorol be Katinka mögé az úszótársadalom, akkor lehet h hiba lenne azt a következtetést levonni, h nincs igaza. Igaza van, csak félnek nyíltan támogatni őt. Olimpia, VB van soron, könnyen keresztbe tehetnek bárkinek.

Mindenki kivárt, h kirúgja-e Orbán Gyárfást. Nem tette meg. Így most még kevésbé fognak Katinka mögé beállni.
A Kiss-féle lemondás is csak egy olyan régi, ócska trükk: most besöpri a lemondással az együttérzéseket meg támogatásokat, aztán majd nagykegyesen vissza fog ő táncolni, mert hát olimpia, és nem hagyhatja cserben a csapatot. Meg lennék lepve ha nem így történne!
Nekem különösebben nem szimpatikus ez Tusup gyerek. A százhalombattai versenyen pl. hangosan fütyülte az ütemet Katinkának, egyszersmind a többi versenyzőt zavarta vele. Szóval ez az erőszakos, könyöklős stílus egyáltalán nem jön be. De azért abba bele tudom magam élni, hogy ő mint feltehetően a legmodernebb amerikai edzésmódszereket is ismerő edző, aki ugye Katinkát segíti az aranyérmekhez, hogyan vélekedhet belterjes urambátyám viszonyos korlátolt mucsai edzők gittegyletéről, akik most aláíró hórát járva asszisztálnak Kiss píár hattyúhalálához. Tényleg hányinger ezek a klisék: mán h meg lett sértve.
- Micsoda? - kiáltanak egyként. A Kiss meg lett sértve?
- Hallottad? - szalad az egyik a másokhoz. A Kisst megsértették és már le is mondott.
- Nahát, ezt nem hagyhatjuk! Szólok Bélának is!
Persze mindenki tudja:
1) Ha valakit megsértettek, akkor az Katinka volt.
2) A lemondás csak PR-fogás, vissza lesz majd csinálva.
3) Ha meg is sértették volna Kisst, az sem lenne érdekes, ugyanis eltörpül a Katinka által felvetett problémához képest a személyes sértettsége. (de hát ugye épp az a lényeg, h ne az eredeti problémáról legyen szó, hanem erről az érdektelen hülyeségről)
4) A 90 aláíró edző nem azzal foglakozik h szakmailag igaza van-e Katinkának (amihez valamit talán értenek), hanem elkezdenek egy mellékes ügyben moralizálni (amihez nem értenek). Ez az aláírósdi is már unos-untalan alkalmazott klisé.

Remélem Tusup beint nekik!

E nyilatkozatot aláíró magyar úszóedzők nevében a leghatározottabban visszautasítjuk azt a szégyenteljes eljárást...

Én meg mint sportszerető a leghatározottabban visszautasítom, hogy amikor érvényes kritika éri az úszóedzők gyakorlatát, akkor azok a valódi problémát nem h nem a súlyának megfelelően kezelik, hanem eltagadják, és helyette kollégájuk személyes nevetségesen eltúlzott sértettségével foglalkoznak. Ez a reakciójuk önmagában jelzi alkalmatlanságukat a jelen század kihívásainak való megfelelésre. Ha én lennék valamiféle sportminiszter nagyon örülnék ennek az aláírósdinak, mert ott lenne a kezemben a névsor, h kiket kell eltanácsolni.

...hogy amikor párbeszédre törekedne egy versenyzővel és edzőjével, akkor a versenyző az edző nyomására kitér előle, de fogalmazzunk pontosan: faképnél hagyja. Történjék bárhol, bármilyen körülmények között, mindez önmagában is minősíthetetlen, mint ahogy azt sem tartjuk helyénvalónak, hogy a kapitánynak kell egyáltalán keresnie a versenyzőt és edzőjét, mert azoknak valamilyen kívánságuk van. Ennek épp fordítva kellene történnie normális esetben: nekik kellene időpontot kérniük a kapitánytól, ennek a világon mindenütt ez a rendje...

Hja ha ez világ rendje, akkor mán csak arra lennék kíváncsi, h miért nem Kissen kérik számon, h mégis mi búbánatért nem a világrendje szerint járt el, és miért ment oda? Mert hát ez edzői konzílium állásfoglalása szerint a világ rendje, hogy tőle kellett volna időpontot kérni. Szóval ezek annyira hülyék, h még a saját körözöttes nyilatkozatukba is belefoglalják h a védencük hibázott.
Mindezt teszik akkor amikor azt kérik számon rajtuk, h 30 éve nem képesek azt a színvonalú szakmai támogatás nyújtani a sportolóinknak, mint ami az élvonalbeli úszóknak máshol kijár.

Jah, annyira alkalmatlanok a magyar uszoedzok, hogy kitermeltek par olimpiai, VB es EB aranyat Hosszu kirohanasa elott es valoszinu ezekutan is ki fognak.
Erre jon Hosszu es megmondja, hogy minden szar. Erti ezt a fene.
Kiss pedig azert ment oda, mert Hosszuek szora sem meltattak honapok ota. Kereste oket telefonon, SMS-ben, szora sem meltattak ot. Szemelyesen probalkozott, de Tusup ur egy hangos "No, no no!"-val elzavarta az oreget.
Az en olvasatomban ez megalazas.
Persze Hosszuek jobban tudnak mindent. Nekunk csak velemenyunk lehet arrol, amit a mediaban olvasunk, latunk.

"kitermeltek par olimpiai, VB es EB aranyat"

Ne gondold, h ez elfogadható érv! Mert akkor a kérdés az, h akkor mennyivel többet termeltek volna ki, ha megkapják a nemzetközi szintű támogatást a sportolók? Az egész betespedt, önelégült bagázst kiforgatta a helyéből Katinka a maximalizmusával. Ő annyival több, h ezek a dínók nem h lépést nem tudnak vele tartani, de érteni se értik miről beszél. Bammeg azt hiszik, h a regeneráció az az angol szó az öltöző kulcsára!

"Az en olvasatomban ez megalazas."

Ugyan! Odament ez barom Kiss hisztériázni, Katinkáék meg nem voltak ehhez partnerek - teljesen érthető módon. Kiss magát alázta meg - megérdemelten. De ez a Kiss-megalázás kérdés teljsen érdektelen.

BÚCSÚ: Búcsúzzunk Kiss Lászlótól

"Mivel Lacibá már régóta nem tud hozzátenni semmit a legjobbak felkészüléséhez (mert Gyurtáék, Lacika, Katinka, Verrasztóék,..egyénileg készülnek) , csak az Elnök hatalmának biztosításában maradt hiánypótló szerepe. Aképpen, hogy a kapott erőforrások (pénz, vízfelület, edzőtáborok, ösztöndíjak...)felosztásának gazdája, egyben a rendfenntartó, kényszerítő intézkedések végrehajtója. Tehét nem edzői, szakmai vezetői feladatokat lát el, hanem elhárító.. A régi módszerek és edzéstervek már rég nem kielégítőek. Sajnos az edzőknek sem tudott és nem akart újat mutatni és adni.. ..Tehát szerepe, hiánya pótolható. Megromlott egészségi állapotának sem tesz jót, hogy kellemetlen helyzeteket kellene az elnök helyett megoldania, a szennyesben kell turkásznia ahelyett, hogy az 5 olimpiai aranyérmes Kriszta edzőjeként emelt fővel távozhatna.. . Így pedig korábbi hibáit, félrelépéseit fogják a nyakába varrni. Kell ez neki? Búcsúzzunk szépen Tőle. Adja át végre a váltóbotot a fiataloknak, akik a tudománnyal is tudják tartani a lépést és alkalmazni tudják a modern kor ellenfelek által is használt eszközrendszereit! Fogadja el a Szabó Joe és Pásztory Dórika és a csendben, félősen kommentelő nyilatkozó edzők, szurkolók, volt úszók véleményét, javaslatait. Nyugodjon bele a kor elhaladt felette, a 20 éves általa felügyelt korrupt rendszert nem képes már fenntartani. Észrevehette, hogy csak a szavazatokért pénzzel, válogatottsággal megvásárolt emberek maradtak mellette, ..az pedig egy torz világ, a tehetséges edzők, úszók kéréseinek pedig aligha tud megfelelni. Viszlát edző!"

https://www.facebook.com/szelesmuhely

Katinka versenyzési engedélyét csak akkor adják ki, ha ő hívja fel Kiss-t. Én kérek elnézést! Szégyellem magam, h itt tart sportélet Magyarországon. A világklasszis hívja fel ezt a smasszert? Hogy gondolják h telefonhívástól teszik függővé az engedélyt?
Borkai Zsolt fog rendet tenni? Van egy halvány emlékem - tévedés joga fenntartva. Amikor volt a fukushimai balhé, rá kb. egy hónapra nemzetközi tornaverseny volt Japánba. Az egyik magyar versenyzőlány a sugárzásveszélytől tartva bejelentette, h nem hajlandó kiutazni. Asszem Borkai volt aki erre reagálva a tv-ben nyilatkozta, h minden lehetséges eszközzel be fogják perelni versenyzőt és visszakövetelnek tőle minden támogatást, ha nem hajlandó eleget tenni a kötelezettségének. Nem tudom már mi a sztori vége, de engem kiakasztott ez viselkedés, mert a magam részéről jogosnak éreztem a lány félelmét, és visszataszítónak találtam ezt az alpári keménykedést. Borkai küldje oda inkább a saját gyerekét - gondoltam.
De vissza Katinkához! A kérdés az, hogy úgy gondolja-e a magyar sportvezetés, hogy csak akkor van az országnak szüksége a világklasszisra, ha az meghunyászkodik a sportvezetés bürokratái előtt? Szimbolikus ami történik, és messze túlmutat holmi sportkérdéseken - de ez már politika lenne(, és azt itt nem szabad). Kíváncsi vagyok a végkifejletre és nagyon szeretném Katinkát magyar színekben látni a továbbiakban is, de azt hiszem teljesen érthető ha más utat választ ezek után - de nyilván Ő is tudja, h nem az az igazi út! Akár h is, hiszem, h jól fog dönteni, eddig is mindent jól csinált, nem tudták megvenni, morálisan megsemmisítette az ellenségeit.

Grafitember jobban tenné, ha maradna bicikliváz hegesztésnél! Ez az összekutyuljuk az elmúlt hetek ellenzéki slágereit szerintem nem valami vicces. Meg az is visszataszító, h Katinkát próbálják használni politikai célokra. Az olyan alpári tahókról már nem is szólva, mint Bartus L.

http://huppa.hu/bartus-laszlo-katinka/

Hosszú Katinka világklasszis, maga a világszínvonal, ez tény.

Nem olvasom újra végig ennek a ganélelkűnek az ocsmányságát. Elég ez a mondat hozzá, h lássuk mennyire van eltévedve. Eléggé! Szóval ha valaki már így nekifeszül hosszút írni, és nem csak úgy fórumozgat, akkor nem ártana értenie is amit le akar írni! De Bartus nem érti. Azért nem érti mert fajember pszichéje van és az írása ez által a psziché által meghatározott. Nem érti, h nem lehet valaki egyszerre maga a világszínvonal és világklasszis. Ugyanis a világklasszis épp attól világklasszis, h nem világszínvonal, hanem annál jóval több. Ha valami tény, akkor ez az.
És innen kezdve aztán borul az egész érvrendszere, mert Katinkát nem használhatja a civilizált külvilág, fejlett világ stb megtestesítőjeként aki a magyar provincializmussal, ill. magyar [bármivel] áll szemben - mert Katinka, világklasszisként, sorsszerűen áll szemben a civilizált és fejlett világgal is. Ezért világklasszis. Katinka Iron Nation - ez a tömör és helyes kifejezés.
Egyszerűen arról van szó, h ez a Bartus egy magyargyűlölő, aki Katinkán keresztül próbálta projektálni a gyűlöletét.

Látod ez a különbség! Amíg ezek a szarosok próbálják a mocskukat tisztának hazudni, addig Katinka elutazott Austinba versenyezni és FB-on már az edzőteremből és a medencéből jelentkezik:
"Elég ha egy dologban vagy tehetséges, hogy sosem adod fel!" ‪#‎IronLady‬ Iron Nation

Vannak olyan helyzetek az életben, amikor ki kell állnod magadért ahhoz, hogy előre tudj lépni és fejlődés következzen be. Ne hagyd, hogy a félelmek és kétségek az utadba álljanak! ‪#‎IronNation‬

Nekem nagyon szimpatikusak ezek motiváló mondatok, amikkel tele van a FB-ja. Közhelyesnek mondanám őket, de attól nem azok, h Ő mondja. Általa kapnak súlyt a szavak.

Are you Iron Nation?

megint csunyan at akartak verni a sportolokat..egyedul Katinka volt esznel..

http://index.hu/sport/2016/02/05/hosszu_katinka_gyarfas_turorudi_mob/

"A vezérigazgató hozzátette: jövő nyárig, a riói olimpiáig a Túró Rudi csomagolásán is népszerűsíteni kívánják az olimpiát, a játékokra készülő sportolókat.
A kártyákat 90 százalékban a Túró Rudi multipackekhez csomagolnák - ezeket gyűjthetnék a gyerekek össze egy albumba -, a többit lehetne külön csomagban megvásárolni.

Aztán kiderült, hogy mint az elmúlt évtizedekben szinte mindenki - kiforrott gyakorlat hiányában -, a két fél is okosba' kívánta megoldani a kérdést.
A MOB ugyanis azzal számolt, hogy majd a sportolók magától értetődően hozzájárulnak ahhoz, hogy a cég termékeihez adott kártyákon szerepeljenek. A túlnyomó többség így is tett, és térítésmentesen adta az arcát, Hosszú nemet mondott. "

Köszi a linket!
Katinka mondta korábban: "a rendszer nem működik". A rossz hír, h a rendszer működik. Itt rendszer szinten néznek hülyének mindenkit. Pl Demjén Rózsit is rosszul emlékezéssel vádolják: http://borsonline.hu/20150619_demjen_ferenc_kamuznak_gyarfasek
Úgy látszik nem csak az úszószövetségnél vannak a mindent ingyen akarunk (és mi jól megszedjük magunkat rajtatok) gyakorlatára berendezkedve, hanem a MOB-nál is. És ezzel nyilván Katinka is tökéletesen tisztában van, kiállása túlmutat Gyárfás személyén és a gyárfás-jelenségen is. Katinka a rendszer ellensége, és szomorú következménye kiállásának h a rendszer minden szereplője megalázódott - köztük azok a sportolók akik kényszeredetten ingyen(!) adták arcukat, nevüket mások gazdagodásához. Persze ez nem Katinkára vett árnyékot, hanem a többire...
"Adjatok egy biztos pontot és kimozdítom a sarkaiból a világot" - mondta Arkhimédesz. Hát ilyen pont Katinka - és remélem ilyen is marad!

Nahh, megnyíltak a kanálisok Kiss számára. Orbán megemelheti a kalapját.

"Csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülésért ült börtönben az úszóválogatott szövetségi kapitánya - Kiss László előbb lefogta, majd harmadikként maga is meggyalázta az „elernyedt” testű fiatal lányt"

forrás

az elmult napok tortenesei ujra igazoljak Katinkat.

Így van, és vele/általa minket is :).
Nem tudom láttad-e a közvetlenül az olimpia előtt megjelent cikket New York Times-ban (http://www.nytimes.com/2016/08/04/sports/olympics/katinka-hosszu-rio-sw…)? Nyilvánvaló az időzítés nem volt véletlen, és a cikk Katinka és Tusup kapcsolatát boncolgatja, nem épp ízlésesen. pl. h állítólag Tusup azt mondta Katinkának, h bárcsak megfulladt volna a medencében.
Néha hall olyasmit az ember, h a profi ökölvívásban előszeretettel kamuznak bombariadót a vendégművész szállodájában, nehogy nyugodtan tudjon pihenni éjjel a másnapi meccs előtt. Hasonlóan övön aluli húzásnak érzem ezt a cikket. Ideológiai hadviselésnek. Rémisztő h mi mindenre kell készülnie annak, akinek ellenfelei vannak.
Ügyeskedők:
Az előbb láttam Bernadett Graf cselgáncsozót küzdeni, aki végül úgy nyert, h az ellenfelét szabálytalanság miatt leléptették. (Visszanézve az esetet a lassításból sem volt egyértelmű a szabálytalanság). Grafnak az arcára volt írva a csalódottsága. Nem így akart nyerni. Nem vitatható módon. Azt hiszem egy sportolótól ez az elvárt magatartás. Míg egy ügyeskedő? Azt nem zavarja az ilyesmi, sőt kifejezetten utazik az ilyen szituációkra. Engem ez undorral tölt el. Hogy vannak emberek akik cikket iratnak a NYT-ban, h ilyen aljas módon próbálják demoralizálni az ellenfelüket.

Gyárfás szerint neki meg Katinkának össze kéne fognia. Erről valami ilyesmi jut eszembe: @Đ%^{¤ß$!!%%____$nyád!

Monnyon le! https://www.facebook.com/katinkahosszu/posts/1308355845905054

Gyurta Dani: http://mno.hu/sport/gyurta-daniel-kiall-hosszu-katinka-mellett-1371718
Kapás Bogi: http://mno.hu/sport/kapas-boglarka-is-egyetert-a-hosszu-gyurta-tandemme…

Aha mennyire szánalmas ahogy Hargitay önjelölt Gyurta-szóvivőként próbál fungálni félremagyarázva annak szavait!

Sohasem voltam rászorulva, hogy a szavakat egy harmadik fél adja a számba Gy.D.

Frissítés 11.17: Verrasztóék is csatlakoznak. Evelyn és Dávid közleménye: http://www.nemzetisport.hu/uszas/uszas-csatlakozunk-katka-es-dani-kijel…