Neo900 az N900 hardveres port

Fórumok

Sokszor hallani errefelé is; Ha az N900-nak lenne egy erősebb változata, megvennék –vagy– addig használják az eredeti N900-at, amíg van hozzá pótalkatrész.

Nos, rátaláltam a maemo.org-on egy Neo900 nevezetű projectre, amiben tulajdonképp egy közösségileg készített, modernebb hardverrel szerelt N900-ról beszélnek.

Persze a dolog nem ennyire egyszerű. Nem, itt nem kickstarteres kuncsorgásról van szó, nem is hatalmas profitot váró többtízezres kiadásról, hanem egy kisszériás, szinte magánprojectről.
Van egy kis Openmoko-s kapcsolódás (hardver) és teljes mértékű kompatibilitás maemo5/fremantle-vel.
Az eredeti 600 Mhz-es ARM Cortex-A8-as helyett most egy 1 GHz-es DM3730 CPU-t raknának bele, és 256 helyett 512MB RAM-ot (meg egy rahedli swap-et), természetesen LTE modemmel.

Nem sorolom tovább, érdemes azt a topicot végigfutni annak akit érdekel.

(Fura dolog már sokadszor Meego topicba írni Maemo-s dolgokról, lévén utóbbi a közösség által él, előbbi halott.)

Hozzászólások

Nem, eddig még nem szavaztam. Valójában megnyitottam a hivatkozást és kicsit beleolvastam, de korántsem végig.
Kíváncsi vagyok, lesz-e belőle valami... bár sok reményt nem fűzök hozzá, hogy megfelelő áron sikerül kis darabszámban legyártani őket...

Amúgy az N900 legnagyobb hiányossága a 256 MB RAM, 512-vel sokkal jobb lenne a telefon... de az 512 sem olyan sok már manapság...
Szívesen "lecserélném" az LTE-képességet akár 1 GB RAM-ra...

Ha jól olvastam 700 juró köröli árra gondoltak a komplett "vasért". Kissé nem sok érte?

Ez mind érthető, de akkor minek ez a nagy "nyíltság"? Nem tudom elhinni, Kínában nem tudják a dolgot olcsóbban megoldani? Egy magyar partnerünk szokta mondani, ha kis szériás valami kell neki (1000 alatt), már azt is Kínában csináltatja, mert az annyira olcsó. Persze azok nem telefonok, de akkor is....

Így is lesz benne kínai cucc, pl. a burkolat teljes egészében, mivel ilyen alibaba és társai oldalakon ez fillérekért megy.
Bár csináltak ők már moddolt fémhátlapot, más camera cover megoldással (nekem nem jön be).
A hardver meg tulajdonképp a már meglévő Openmoko.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)