trey blogja

Inkompetens

A 30+ év szoftverfejlesztési tapasztalattal rendelkező "fejlesztő" az üzemeltetéshez:

Fejlesztő: - "Megvan ennek meg ennek a fájlnak a június 16-i esti mentése?"

Üzemeltető: - "Szeptember közepén derül ki, hogy kéne neked egy fájlnak egy bizonyos, három hónappal ezelőtti verziója?"

Fejlesztő: - "Ühm."

Üzemeltető: - "Ha tudnád, hogy léteznek olyan csuda dolgok, mit a verziókezelő rendszer, akkor akár az összes valaha létezett verziója meglehetne neked és úgy kezelnéd őket, ahogy szeretnéd. Nekünk pedig csak a verziókezelő rendszert kellene mentenünk."

Fejlesztő: - "?"

Egyik üzemeltető a másiknak: - "Szerinted tudja miről beszéltem?"

Másik üzemeltető az egyiknek: - "Szerintem lövése sincs."

Könyvajánló #1

Brand történelem, mérföldkövek, aukciók, referenciák ... A szerző a Wilsdorf család tagjaival is közeli kapcsolatban állt, így vannak benne kevésbé ismert insider infók is. Korabeli fényképekkel stb. Ugyan még csak belelapoztam, de több órányi érdekes szórakozásnak tűnik. Puha bársony borításban, a könyvespolcon is szépen mutat majd. Azok számára lehet érdekes, akik nem csak a resale értékét nézik ezeknek az időmérőknek ...

Tokos kérdés

Soha, de soha nem tettem a telefonjaimra tokot. Egyetlen kivétellel. A OnePlus 5T sarkai annyira le voltak kerekítve, hogy folyamatosan kicsúszott az autós tartóból. Muszájból rátettem a gyári, mellécsomagolt szilikont. A képeken az eredménye. A selyemfényű fémházat széjjelbaszta és megmattította a tok és a telefon közé bejutó finom por. Úgyhogy, szerintem ez volt az első és az utolsó, hogy tokot tettem telefonra. A Nord mellé is adtak szilikontokot, ott fog megrohadni a dobozában.

"Útálegazhozsá-o-e-útelágazozsá-á"

Hipp-hopp eltelt 5 év, így itt az ideje elgondolkodni az autókérdésen. 5 év alatt kemény 30 ezer kilométert sikerült beletekerni.

Opciók:

 • megtartom
  • pro: szinte új
  • con: rövid az élet, kipróbálnék mást is
 • lecserélem (új)
  • A3 Sportback
  • BMW 1
  • ...

Szóval, útelágazódás!

Fillérekből ...

Előzmények:

Csökkentett mód: ON

Mert az informatikusok élete nem csak játék és mese ...

Aki azt hiszi, hogy az informatikus szakma mindig csak az asztal mögötti kattintgatásokból áll, az nézze meg, hogy milyen egy hálózati szekrény tervezett karbantartása ipari környezetben ...