trey blogja

Exchange On-Premise -> O365 átállás #3

So far, so good. Azon kívül, hogy a régebbi Outlook kliensek nem képesek feldolgozni, hogy van egy Exchange szerver a local hálón, de közben nekik az autodiscover-t kéne inkább követniük, nagyobb probléma - lekopogom - nincs. Az említett problémát megoldja az újabb (O365-ös) Office csomagra váltás. 

Ref:

Exchange On-Premise -> O365 átállás #2

Pénteken megtörtént. Azon kívül, hogy a domain-ünket tenant-okon keresztül kellett üldözni, mert kollégák és fogalmatlan partnerek abban lelték örömüket, hogy ezer helyre regisztrálták, eddig simábban ment, mint gondoltam. De legalább kiderült, hogy mire jó a Power BI:

Perform an internal admin takeover in Office 365

A neheze még csak most jön! Birkózás a felhasználókkal.

Kapcsolódás Exchange Online PowerShell-hez

Set-ExecutionPolicy RemoteSigned

[Y]

$Cred = Get-Credential

<user / pass>

$Session = New-PSSession -ConfigurationName Microsoft.Exchange -ConnectionUri https://ps.outlook.com/powershell-liveid/ -Credential $Cred -Authentication Basic -AllowRedirection

Import-PSSession $Session

<run any commands you want here>

Remove-PSSession $Session

Továbbiak: Connect to Exchange Online PowerShell

Exchange On-Premise -> O365

Az Exchange 2010 támogatása októberben lejár. Ahelyett, hogy az on-premise vonalat vinném tovább, migrálunk O365-re. A vezetőségnek bemutatott prezentációm után nem volt kérdéses, hogy merre érdemes tovább menni. Kb. négy slide-nyi érv szólt mellette és nem sok ellene. Aki üzemeltet Exchange szervert, az át tudja érezni, hogy mekkora terhet fogok letenni. Akkorát, hogy ez még egy blogbejegyzést is megért!

Háde, háde ... legalább E osztályú Mercivel kéne járnod!

Amikor a gyerek osztja, hogy mivel kéne járnod, ha ízléses lennél. Meg az arcod ˇˇˇ, amikor meglátod, hogy mennyi a havi közlekedési aktivitásod ^^^ és az hogyan oszlik el ...

Összesen: 134 kilométer