( _Franko_ | 2021. 03. 09., k – 21:12 )

Ez utóbbinak pontosan ismerjük a hatásosságát: 0.

Igen, viszont a Sputnik V és az AstraZeneca "one shot", ha jön mutáció, ezzel már nem lehet oltani, kell új adenovírus, mert az oltás vektorvírusára is kialakul védettség. A Moderna és a Pfizer/BioNTech 4-6 hét alatt át tud állni és akármennyi emlékeztető adag adható belőle.

mert ma már kikerült a hatvani kórházra a megtelt tábla

Egyrészt több személyes ismerősöm dolgozik Covid-19 osztályokon, nem csak a hatvani telt meg, hanem gyakorlatilag az összes, csak nem kommunikálják...

Másrészt nem csak oltással lehet az egészségügyet tehermentesíteni, hanem megfelelően célzott epidemiológiai intézkedésekkel, de mint írtam már, a magyar kormány (és több másik is) feltett minden egy lapra az oltások kapcsán, viszont a járványkezeléssel úgy járt, mint Pistike a matekpótvizsgán, amire a szülei horgászfelszerelést ígértek, ha átmegy, de matek helyett a horgászvizsgára készült, ezért megbukott.

Az átoltottság hosszú távú dolog, valamikor nyáron-ősszel lehet haszna, ha nem üt be egy olyan mutáció, ami ellen nem véd. Mert akkor megyünk vissza a startvonalra.