( TCH | 2021. 03. 06., szo – 22:59 )

Mindenki nagyon kíváncsi lesz a fejleményekre. Mire én oltáshoz jutok, addigra lesz annyi az országban, hogy bármelyiket választhatom. Nyilván azt fogom, ami legjobban ellenáll az újabb változatokra.

És az izraeliek? Ők már beoltatták magukat, ha oda eljut a dél-afrikai variáns, akkor vakcinázhatják újra magukat?

AZ = AstraZeneca oltás. :)

Jahogy...névütközés a névelővel; ha kirakod a pontokat, lehet leesik. :P

Ez mind megoldható probléma és sokkal kevesebbe kerül mint a lezárások okozta kiesés. Legfeljebb decentralizálni kell a vakcinagyártást. Licencelik a technológiát, aztán országonként, vagy pár országonként összeállnak és gyártják maguknak. Nem kell a legbonyolultabbat, csak ami elég jó a járvány megfékezéséhez. Mint a kétségbeesett egyetemista vizsga előtt: mindegy csak görbüljön.

Ez az elmélet, a gyakorlatban meg azt látni, hogy a politikai és egyéb törésvonalak mentén szép kis vakcinaháború keletkezett...nesze nekünk kollektív fellépés. :(

Miért találták ki a bevásárlóközpontokat? Mert egy fordulóval megoldható több cucc megvétele? Oltást kapni nem egy 5 csillagos wellnesshétvége, ha választani lehet én is a kombináltat választom. Így egyszer kell menni oltóközpontba is, ami akár több órás folyamat is lehet összességében.

Ennyi? Azért a kombinált, mert fáj a szuri? Véletlenül sem azért, mert így kevesebbszer kell terhelni az immunrendszert és mindenféle egyéb kemikáliát bevinni?

Mert kikísérletezték, hogy így a leghatékonyabb az immunválasz? Feltételezem az immunrendszernek is vannak tipikus ciklusidejei. Ha egy izmot akarsz fejleszteni, azt se lehet egyszerre (több hónapot pár napba sűrítve), hanem folyamatosan kell, edzések között hagyni pihenőidőt, hogy regenerálódjon az izomzat.

Témánál vagyunk; vajon egy COVID oltás után mennyi az immunrendszer regenerálódási ideje?

Szerintem létezik véletlen, vagy ha nem, az olyan megfigyelhetetlen helyről származik, amit nem csak mi, hanem egy vírus molekuláris szerkezete se "láthat" előre, azaz gyakorlatilag véletlen. Így nem kell attól tartani, hogy a vírus "direkt okosan" mutálódik. Az evolúció nem így működött eddig sem.

Félreértetted, nem arra céloztam, hogy a vírus okosan mutálódik, hanem arra, hogy a mutáció mögött természeti törvényszerűség van, csak nem ismerjük, ezért tűnik véletlennek. Szerintem egyébként véletlen nem létezhet, minden történésnek van egy vagy több kiváltó oka, akkor pedig nem véletlen volt. Hacsak nem tudsz arra bizonyítható példát mondani, hogy egy történés ok nélkül történt...de ez már totál off...

Olvastam pár olyan (félig-meddig) tudományos cikket, ami az eredetet tárgyalta. A túlnyomó többsége a természetes eredet mellett érvel. Sajna a másik oldal feltett kérdései megválaszolásához már olyan szintű biokémiai tudás kellene, amivel csak szakértők rendelkeznek. Így legfeljebb a szerzőknek lehet utána nézni, és ha kiderül, hogy nyíltan CCP-ellenesek, akkor elgondolkodik az ember, hogy nem csak emiatt állítják a mesterséges eredetet... Mindenesetre ha alkalmazzuk az Occam borotvája elvet, akkor belátható, hogy természetes eredetnek sincs semmilyen akadálya, nem kell laborban gyártani feltétlen egy ilyen vírust. Azt már sejtjük hogy, denevérektől származik a vírus. De olyanoktól, amik Wuhantól jó messzire őshonosak. Azonban Wuhan az ország egyik központja, sok, nagy sebességű vonatjárat célpontja. Simán elképzelhető, hogy egy fertőzött érintkezik valahogy egy denevérrel, elkapja a vírust, de tünetmentes marad, majd pár nap után elutazik a városba vonaton meglátogatni a rokonokat. Egy darabig 1-2 ember fertőződik csak meg, aztán lesz egy szuperterjesztő és elszabadul a járvány. De ez is csak egy lehetséges eredet, remélhetőleg egyszer megtudjuk a valódi történetet.

A chimera-s elképzelést olyan embertől hallottam először, akinél a Kína-ellenességet ki lehet zárni. Én nem tudom, hogy chimera tényleg nem fordulhat-e elő csak úgy a természetben, vagy mégis, de egy elméletet politika miatt kizárni a lehetséges magyarázatok listájáról több, mint veszélyes.

Halálosabb vírusokra gondoltam. De 1-2%-os rátával is összedőlhet az ellátórendszer, ami meglökheti jelentősen a rátát.

Pontosan erről beszéltem, hogy a COVID esetén nem a vírusba halunk bele, hanem abba, amit a vírus miatt csinálunk.