( _Franko_ | 2021. 03. 06., szo – 12:26 )

Köszönöm, akkor meg polio-ból egyféle van, többszáz év ismeretség után.

Nem, abból háromféle van.

Akkor úgy kérdezem, hogy oltási "kompatibilitás" tekintetében hanyadik. A britre még azt mondták, hogy jók ellene a vakcinák (kivéve az egyiket), de a dél-afrikaira már csak korlátozottan bírnak hatással.

Kicsit több, mint az első, de még nem a második. Kivéve az AstraZeneca, mert abban úgy néz ki, hogy nincs olyan jól felismerhető vírusfehérje, ami nem mutálódott.

Holnap majd jön az antartikai variáns, aztán a marsi variáns és azokra meg már egyáltalán nem fognak hatni a vakcinák. Oké, fél év és itt az új oltóanyag. Addigra meg itt van három új variáns, amire már nem, vagy csak részlegesen hat. Kezdődik minden előről. A korlátozásokat meg sosem lehet majd feloltani, de cserébe fél évente lehet mindenkit beoltani, aki egyáltalán oltható.

Ezek oltások nélkül is jönnek és kezdődik minden előlről. Mi a megoldásod?

Nem érted: van egy csendes terjesztő, sosem derül ki róla, hogy fertőző volt, megfertőzött húsz embert, ebből 16-nak egyáltalán nem voltak tünetei, 4 azt hitte, hogy allergiás valamire, azért folyik az orra. És így tovább. Ezek hol jelennek meg a statisztikákban? Ezeket hol követik le, ha sosem derült ki róluk, hogy ők fertőztek, nem pedig az, hogy ők kontaktoltak egy fertőzöttel.

És egynek se lesz olyan tünete, amire tesztet kér? Amint egynek olyan tünete lesz, ami gyanús és tesztet kér vagy letesztelik rutinból, amiből kiderül, hogy pozitív, ezért letesztelik mind a 20 embert, akitől kaphatta vagy átadhatta és azok kontaktjait is, mert kiderül, hogy kapcsolatba kerültek, ezért kiderül mind a 20 emberről, hogy fertőzött. Miért nem derülnek ezek az esetek ki soha? Egyszerűen, ha minden lehetséges kontaktot letesztelsz, akkor kiderülnek a rejtett esetek.

De oké, vannak rejtőzködő fertőzöttek, mennyi a szorzód? Mondj egy konkrét számot.