( bucko | 2021. 03. 03., sze – 22:26 )

Bizony, ez a törvény betűje, azaz a valóság. Persze a valósághoz vajmi kevés köze van.

Egy hozzáértő szerint: "Ha a (távközlési) beruházás megtörtént - a többi csak marketing kérdése."

A kezdő upc előfizetésem 0,5 Mb/s - 12500 FT, most pedig 300 Mb/s - 4240 Ft és ebben 100 Ft-os telefonfonal is benne van. A törvény szerint már igen drága lenne az előfizetésem, de mégsem így van. Nem csak az infláció, fogyasztói árszínvonal stb. baromságok változnak, hanem a költségek is csökkennnek. Ugye olyanról nem hallottál, amikor csökken a díj (egy már meglévő előfizetőnek) , mert csökkent a sávszélesség ára. ;)

Tehát a valóságban törvényes kartell és maffia esete forog fenn. ;)  A marketing a főcsapás irányát követi. Több esetben emeltem csomagot vagy kötöttem határozott idejű szeződést, amitől tartósan olcsóbb lett ugyanaz. Csak résen kell lenni! :-D

A legdurvább eset az 50Mb/s kivezetése és 60 Mb/s áttéréskor történt. Felajánlották, hogy aki önént vált és hűséget köt, annak olcsóbb lesz a csomag. Megléptem, olcsóbb lett. Az egész akció nem tartott egy hétig sem! Utána felébredtek, és mindenkinek automatikusan megemelték ugyanazon az áron. Tehát a szemfüleseknek olcsóbban. ;)

Visszakanyarodva az elejére: Ezek az árak, emelések stb. olyanok, hogy a törvény ugyan megengedi, de nem jogosak, nem arányosak és indokolatlanok.