( Sanya | 2021. 03. 02., k – 08:31 )

Az a baj, hogy túl sokat gondolkodsz olyan témáról, melyről nincs fogalmad sem. A 8. osztályos biológiával, történelemmel és az indexről szedett jogtudományoddal akarod megoldani a koronavírus által kreált helyzetet és elméleteket építesz ki.

Ez tök jó, mert gondolkodsz, csak rosszul. Lesz kötelező védőoltás. Míg nincs elegendő oltóanyag, nem lesz kötelező védőoltás.

Plusz nehéz most egy újonnan bejött betegségre kötelező védőoltással reagálni, mert az eszetlenek, idióták a fészbukon lázadoznak az oltások, betegségellenes megelőzések ellen, így nagy lenne a társadalmi ellenállás egy liberális országban (igen, a miénk az). Egy diktatórikus országban nincs társadalmi ellenállás, mert nincs a diktatúra ellen ellenállás, akkor nem lesz a vakcina ellen sem.

Ha az egyik politikai párt bevezetné a kötelező covid elleni oltást, jelenleg ennek akkora médiavisszhangja lenne, hogy a másik párt, vagy oldal azonnal elkezdene az ellen kampányolni, hiszen a politikai pártok csak megnyerni akarják a választást, az egyéni érdekek totális leszarásával. Persze mindig vannak barmok, akkor bólogatnak egyik vagy másik oldalnak bőszen.

Az oltások ellenérzését a hazai politika rendesen támogatta azzal, hogy nem fogadjuk el azokat a vakcinákat, amelyek zöldek. Kékek. Pirosak. stb. A képlet egyértelmű: fokozni a bizonytalanságot a lakosságban, legyen jó sok megdöglött ember, lehetőleg sok családban, legyen nagy az elégedetlenség: így lehet megnyerni egy választást.