( nns | 2021. 02. 28., v – 20:28 )

Ezt írtam én is a rárendelést érthető miért nem kértük. Nah csak kiderült, hogy hibás a hivatalos oldal: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipu… Ha a Janssen egy adagos lesz és kijavítják a hibát akkor stimmelni fog.

A kérdés, hogy eredetileg miért nem kötöttük le a rendelkezésre álló mennyiséget. (Ha ennyi volt a maximális mennyiség az eredeti rendelésnél akkor nincs itt gond - de ez így van?) Amiből a 2021 első és második negyedév lett volna az érdekes. Utána már csak biztonsági tartalék (fenti fejtegetésem), ha valamelyik (pl AstraZeneca) vakcinával oltottakat esetleg újra kell oltani. A 2. kiemelésed, tiszta propaganda nem elemzem végig csak felhívnád a figyelmet, hogy Brüsszel nem gyárt és szállít vakcinát. Ebben az esetben a Moderna szállít, és december nem a 3. negyedévben van - üti az első idézeted végét ;-)

Amúgy most olvasom, hogy Karácsony G kéri a hiányzó mennyiséget. Ezek szerint ő sem érti. Amit nem rendeltünk meg az már nem jön meg amit rárendelhettünk volna az meg 2021 III. IV. nyegyedév meg 2022. Csak azért nem csalódom a politikusainkban mert nincs elvárásom (ez nem menti a kormányoldalt aki meg tavaly nem rendelt belőle eleget) :D