( zdesigner | 2021. 02. 28., v – 19:03 )

"Kicsit szerintem tulragoztad."

A retorikam nehol eles lett, elismerem.

"nekem inkabb az jott at, hogy a betegseg es az oltas kozul az oltas a kevesbe kockazatos"

Nekem az, hogy kb. olyan 45 felett talan kevesbe kockazatos az oltas, felteve hogy egyaltalan elkapok barmit, persze eletviteltol is fugg. Nyilvan siman lehet, hogy tevedek. :)

"Teny, hogy siettek a fejlesztessel, de azert itt nem arrol volt szo, hogy nullarol kellett vakcinat fejleszteni, amennyire en tudom, csak meglevo technologiat kellett ehhez a virushoz "igazitani"."

Ez igaz. Raadasul tobb kulonbozo technologiarol van szo, a hagyomanyostol kezdve az mRNS-ig.

"ezzel affele potyautassa valsz, elvezni fogod a nyajimmunitas elonyeit anelkul, hogy a kialakitasaert vallaltad volna a kockazatot"

Potyautas! Wow! Ez uj. Akkor megsem nagyobb a kockazata, hogy lebetegszem, hanem az oltasnak nagyobb? A nyajimmunitas nem csak feltetelezes? Mi van a mutaciokkal?

"ezert jogosak a hatranyok, vagy ha ugy tetszik, buntetesek, amiket valoszinuleg el fogsz szenvedni miatta"

Esszeru mertekig el is tudok fogadni eleg sokat. Amikor a "jogaimrol" beszeltem a fentebbi szalban, az arrol a dontesemrol szolt, hogy megmondhassam, hogy kerek-e vakcinat vagy majd 5-10-15 ev mulva. Nincs bajom a maszkkal, a tavolsagtartassal, a home officesszal es a statisztika alapu hosszu nyitassal (igaz, maga a gazdasagi kar aggasztott a legjobban eddig is es a sved modellt helyeseltem), sot, meg a karantenban es a magyarorszagi ejszakai kijarasi tilalomban is latom a logikat, a 10 ev bortonben viszont nem, az teljesen aranytalan a veszellyel, de meg a 3 PCR teszt is (UK).

Egyebkent szerintem felnek annyian, legalabbis Angliaban, hogy a szazalek meglegyen, szoval csak varjuk ki a veget.