( gergov | 2021. 02. 27., szo – 21:07 )

Nalunk az az oka, hogy ezt kaptuk parancsba.

Hogy fent miert ragaszkodnak ehhez? Szerintem ket oka van.

Az egyik, hogy gondolom, valaki nehany evtizede olvasott valahol egy tanulmanyt arrol, hogyan lehet elektronmikroszkoppal adatokat visszaallitani felulirt merevlemezekrol. Hogy ezen tanulmany allitasai szuletesenek idopontjaban igazak voltak-e, vagy hogy azota a merevlemezek "surusodesevel" mennyivel valt valoszinutlenebbe a gyakorlati kivitelezese, az egy ilyen szervezetben nem szamit. A lenyeg az, hogy ha valaki valtoztat az ervenyben levo szabalyon, es ne adja az eg, megis leolvasnak valamit egy igy kiengedett merevlemezrol, azt keresztre feszitik. Egy ilyen hulyesegert nem erdemes kockaztatni.

A masik meg az, hogy ugyan ki fizeti meg az IT-s idejet, amig a lemezek torolgetesevel foglalkozik? Jobban megnezve, annak az aran akar uj SSD-t is vehetsz, a kornyezetvedelmi oldalaval meg kb. senki nem foglalkozik. Ertem en, hogy te otthon jofejsegbol megcsinalod es odaadod valakinek, de a szervezet szempontjabol te nem vagy megbizhato.

Hat ezert. Igy hat en is gyujtom a lemezeket, es alkalmas idoben dokumentalt modon atadom oket a megsemmisitesukkel megbizott szemelynek.