( Nyosigomboc | 2021. 02. 27., szo – 07:21 )

Egy Hollandiaban elo ismeros kuldott egy helyi musorban keszitett riportot egy - talan brit - virologussal (valamelyik covidos topicba belinkeltem, de nem tudom mar pontosan, ha erdekel, megtalalod a linket a hozzaszolasaim kozott).

A lenyege kb. annyi volt, hogy ugye az mRNS onmagaban nem fejt ki immunvalaszt. Ehelyett az mRNS bekerul a sejtbe, es ott elkezdi legyartani a belekodolt feherjet (ahogy a DNS-rol keszitett mRNS is mukodik). Ez utana kifejti az immunvalaszt, szoval az ezt legyarto (izom)sejteket fogja megtamadni az immunrendszer, ami egy autoimmun problema. Ennek a hosszu tavu hatasat egyelore nem tudni, soha nem teszteltek, de ha mar benned van, nem lehet kiszedni. Lehet, hogy nem lesz gond, lehet, hogy autoimmun betegseget kapsz tole.

Miutan nem vagyok veszelyeztetett, a virus kockazatat kisebbnek tartom ennel. Hagyomanyos, tesztelt vakcinakkal nincs bajom, megkaptam minden kotelezot, plusz kesobb az emlekeztetoket. Ha covidra is lenne ilyen, megfontolnam. De evek ota nem voltam beteg (talan nathat leszamitva), valamikor 2012 korul tobbszor hideget kapott a hatam (hatizsakban fel a hegyre, aztan be a legkondis irodaba), elotte meg 2004-ben volt bajom. Utobbi 20 evbol nagyjabol ennyi, meg influenzas sem voltam.

A nyartol egeszen a havas idoig bringaval jartam, hogy kevesbe kapjam el, es ne is terjesszem. A kijarasi tilalomig meg a tarsas erintkezesre is kulon figyeltem, hajnali 1-4 kozt mentem bevasarolni, de amiota betereltek mindenkit csucsidoben a boltokba (ami egy teljes mertekben kontraproduktiv hulyeseg), mar nem.