( nns | 2021. 02. 26., p – 15:17 )

Ez érdekes.

nyugati:

Pfizer/Bionetch, Moderna: Űrtechnika. Figyelembe veszi a leghatékonyabb védekezést a koronavírusok ellen. Ha szólnak bármelyik jöhet, ha ebből a kettőből valamelyik bontok egy sört :)

AstraZeneca: ennek nem örülnék. Nem mintha baj lenne a vakcinával, de olyan cég terméke akinek a CEO-jában nem bízok, főleg a szerencsétlenkedés után amit a teszteléseknél elkövettek.

Keleti:

Szputyik-V: az mRNA-k után ez a favoritom. Korszerű készítmény. Orosz űrtechnika :)

Sinopharm: végülis trabanttal is el lehet jutni A-ból B-be. ha ezt kapnám, később ha már senkinek sem kell a vakcina biztos bejelentkeznék egy másik típusra is, biztos ami biztos.

Kevés/Sok: inkább a Moderna a menő abból van a legkevesebb (pedig lehet, hogy lehetett volna több is). Pfizer/Biontec a legtöbb embernek beadott oltás idehaza. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipu…

EU/Orbán: Az EU nem egy személy, míg Orbán csak 1 (remélem :D).

EMA vizsgálat megnyugtató miután nyilvánosságra kerültek decemberben a Pfizer/Biontec vizsgálat anyagai. Példás az az alaposság amivel dolgozott az EMA.

Orbán politikailag favorizálja a "keleti" vakcinákat, de egyikről sem mond rosszat. Politikailag nem vállalható, hogy az EU segítségével oldjuk meg a járványt. Nem ma kezdte a szakmát nagyon jó politikus ;)