( BaT | 2021. 02. 22., h – 22:58 )

Te elolvastad az adatvédelmi tájékoztatót? Trükkös, mert arra már nem tér ki, hogy a háziorvos hogyan fogja kezelni a személyes adataidat, arról csak ennyit ír:

A NEAK a közölt személyes adatokat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés e) pontjára és a 386/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet 7. § (1) bekezdés o) és p) pontjaiban foglalt közfeladataira figyelemmel kezeli. A NEAK a közölt személyes adatokat a részére megadott szempontrendszer alapján az általa vezetett nyilvántartásokkal összeveti és annak eredményéről az érintett háziorvosát tájékoztatja a koronavírus elleni védőoltás beadhatóságának megállapítása érdekében. A NEAK adatkezelésének célja továbbá a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos igények minél pontosabb felmérésében és az oltás minél hatékonyabb megszervezésében való közreműködés. A NEAK a közölt személyes adatokat az intézkedések megtételéhez szükséges időtartamban kezeli, ezt követően törli.

Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a háziorvosnak kellett továbbítania az adatokat az ismeretlen orvos felé. Mindettől függetlenül, jelen helyzetben szerinted nem fontosabb a minél hatékonyabb tájékoztatás, mint a GDPR?