( freeoli | 2021. 01. 27., sze – 12:54 )

Mekkora lófasz bullshit :D Minden mondat 100%-ban bizonyítja, hogy ki a közleményt írta annak halvány fogalma sincs arról, hogy mi is történik ilyenkor.

 

Az elmúlt napokban összehangolt, fejlett kibertámadás-sorozat ért több hazai kormányzati portált, fennakadást okozva egyes honlapok működésében.

Azért a fennakadáshoz tényleg kell sok kliens DDoS vagy sok sávszélesség DOS de ez manapság már csakis pénz vagy bitcoint kérdése.

A támadások többnyire külföldi IP címekről érkeztek, elsőszámú célpontjaik a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok voltak.

Az IP címek nagy része, de ennek nincs jelentősége, csak az utolsó bekezdés miatt.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak a támadások elhárításán és a szolgáltatások zavartalan működésének biztosításán.

Oké, erősen nézik a logokat és próbálják akár kézzel is a blacklisteket bővíteni, de a feladat túlnyomó részét valamely nagy tűzfalgyártó terméke végzi.

Részletesen vizsgálják a támadások körülményeit, valamint megteszik  a szükséges jogi lépéseket is.

Hát ja. IP címeket gyűjtenek majd azzal nem tudnak semmit kezdeni legfeljebb DDoS alá vesznek egy két hatóságot.

 

Azért jó lenne tudni egy ilyen közlemény alapján, hogy miben van fennakadás, abban mennyire, esetleg adatszivárgás történhetett-e.