( dyra | 2021. 01. 24., v – 16:54 )

Igen pont a TDR és wiremap miatt vettem meg a PocketEthernetet amit mondasz valóban zavaró vigyázni kell rá nem olyan igaz szerszám mint a CableMaster 600.

A CableMaster600-ban is van TDR és wiremap de pont egy kimérésnél nem talált meg egy toldást ami kicsit bosszantott is (200 000 forintért vettem), hiszen akkor a többi mérésben is, hogy bízzak meg? A PocketEthernet ezeket jobban detektálja és van benne még egy "BER - Bit Error Rate" test ami méri a kábel általános minőségét azáltal, hogy nagy mennyiségű ethernet keretet küld és fogad, és méri mennyi csomag sérül meg az út során. Ezt egy jó tesztnek gondolom meglepődök sokszor, hogy már a rövid patch kábelek is milyen szórást mutatnak etéren. 

Az egyik ismerösömnek van egy olcsóbb Fluke mérője, fejből nem jut eszembe a tipusa 1 millka körül vette. Ami meglepett, hogy az is csak azt írta ki, hogy a kábel minek felel meg, de túl sok részletes adatot nem adott.

Csinálok optikát is ott még komprumiszumosabb méréseket végzek van egy egyszerű optikai mérőm amivel a jelveszteséget tudom meghatározni továbbá az MM kábeleket két Mikrotik HEX S routerrel mérem az SM kábeleket meg általában az ügyfél eszközeivel vagy Gigabitig szintén Mikrotik HEX S-el.

Szeretném ezeket a munkáimat jobb minőségben végezni de az ügyfélköröm még ezeket a méréseket se igényli. Azért a munkáimhoz át szoktam adni dokumentálva valamennyi kábel mérési eredményét mint a PocketEthernettel mint a CableMaster 600-al mind az Optikai méréseknél.