( _Franko_ | 2021. 01. 22., p – 08:50 )

Szóval szerinted, csak a refaktoring alatt kell gondolkozni, és ha nem azt csinálod akkor favágó munkát végzel, szallag munkás vagy. 

Keversz két dolgot.

1, ha fejlesztés közben szignifikánsan számít, hogy a kezed folyamatosan a billentyűzeten van-e, akkor favágó munkád van.

2, a vim refactor tudása manapság már szánalmasan kevés

Ez két külön dolog, egymástól teljesen független.

Egyáltalán nincsen igazad, pl ha az a kód egy teljesen új módszer, mondjuk egy teljesen új nemlineáris szabályozástechnikai módszer szimulációját írod, akkor többet gondolkozol közben, mint amit egy élet alat a kódolással kapcsolatban egy átlag Android dev-nek kell. Ilyenkor egy olyan editor, amiben tudsz fókuszálni és váltogatod át a képleteket kódra, ott az egér tud zavaró lenni és ezért a vim lehet egy nagyon jó választás, és az nem favágó munka hidd el.

Bocsánat, de neked egyszerűen szokásaid vannak, amiken nem tudsz változtatni és ezt próbálod most valahogy racionalizálni.

Azért mert Android dev körökben igaz amit gondolsz nem jelenti azt, hogy máshol is így van és nem kell ilyen korlátozott féligazságokat kinyilatkoztatni.

Nem vagyok Android dev, hanem az is.

Sok ilyet lehet mondani, példa képpen lehetne említeni, azt a féligazságot, ami szerint ha refaktorálnod kell a kódot, akkor nem tervezted meg jól. Ez is jól hangzik, de ugyanúgy nem igaz, mint ahogy ammit írtál az sem. 

Általában azért kell refactor, mert változnak az igények, elég régóta fejlesztek, olyan projekten még nem nem vettem részt, amit használatba vettek és utána ne változtak volna az igények.