( sz332 | 2021. 01. 16., szo – 13:13 )

Önmagában a kurzusok megvannak, viszont ezek nem alkotnak egy rendszert. Én azt látom, hogy azt a fajta elméleti tudást amit az egyetemen oktatnak, online kurzusokon viszonylag ritkán lehet megszerezni, pedig sokszor pont erre az absztrakt tudásra lenne szükség.

BProf szerintem egy alapvetően főiskolai szintű, gyakorlati tudást adó képzés, a gyakorlati tudásanyaghoz szükséges elmélettel. Ez így önmagában kerek, ezzel olyan medior szintig biztos el lehet jutni. Innentől kérdés, hogy valaki akar-e, szüksége van-e arra a tudásanyagra, ami a különbség lenne egy msc és egy bprof között. Azt gondolom, hogy ez iránytól függ, van akinek szüksége van erre, van akinek nem. Lehet hogy tökre más tudásanyagra van szüksége, mert mondjuk ő a menedzsment irányában akar elmenni, amire valójában se az MSc, de még a PhD sem ad neki eszközt. Ennyi, megy akkor másik irányba, csinál másik, számára megfelelő képzést.

Én azt gondolom, hogy a második rész, amiről beszélsz, az nem a képzettséget mutatja, hanem a hozzáállást. Ez az örök junior, sajnos már láttam ilyet. Hiába van a pályán több tíz éve, lemaradt valahol Lepsénynél. Persze mindig szükség lesz olyan emberekre, akik valami legacy rendszert tákolnak, sokszor még jó pénzért is, azért, mert más nem hajlandó hozzányúlni. Végülis, ilyen szempontból, őket is fel lehet használni valamire.