( tovis | 2021. 01. 02., szo – 13:51 )

Mint azt írtam, a dinamikus ip címem szinte fix (olyan ritkán változik) és mégis, akkor a freedns általában 10 perc múlva már elérhető kívülről.
Az egész katyvasz onnan indul, hogy megszűnik a upc levelező szervere, amit smart host -ként tudtam használni, így közömbös volt milyen email címmel adtam fel a leveleket.
Nem akarom ott tárolni a leveleimet, a mostani szerveremen 20 év távlatából is van levél - persze lehet feleslegesen de meg van.
Viszont azt hiszem épp te bizonyítottad be, hogy közvetlenül nem tudok dinamikus ip címről leveleket küldözgetni, vagyis kell egy fix ip címes vps. Ha viszont ez kell, akkor ott tartok, hogy a jelenlegi web tárhely, "fő" levelező szerverem (ott vannak a saját domain -re érkező levelek) és a WEB szerver feleslegessé válnak, így ha ez nincs akkor anyagilag alig érzem a változást.
Ami a szemlélet módot illeti, nem akarnék váltani mivel sok felesleges problémát okoztak a szolgáltatók, nem akarok az ő szintjükre lemenni. A vps másik előnye, hogy nő a "szabadság fokom" - cserébe többlet munka.

Alapvetően nem szeretnék a vps -en semmit tartósan tárolni, de ha kell akkor jól jöhet ha van ilyen lehetőség is.

Köszönöm a linket!