( golgota | 2020. 12. 18., p – 08:16 )

ertelek es hidd el egyet is ertek veled csomo midnenben, de nem ilyen fekete feher a dolog, ahogy kepzeled.

A java-t nem lehet alatt updatelni, mert azzal a software ujrairasa jarna (amugy ez mar atalakitas - redesign, time, money).

A 10k file kezelese parhuzamosan megeszi az IO-t, nem nem fog mukodni a contextswithing miatt. A load az egekben lesz es nem, nem fog kereseket elfogadni a program ha kontenerizaljak. Ne erts felre on-prem is akadozni fog, de nem all be mint egy szog.

Resource limiteket siman be lehet allitani cgroups-al containerizacio nelkul is, tehat ez nem elony ebben az esetben. Sot pont azert lehet beallitani kontenerekben is, mert a host kernel adja ezt a feature-t. Ennek semmi koze a kontenerizaciohoz, pont forditva, azert lehet contenarizalni, mert van cgroups (Linuxon).

A fuggosegekkel valo szallitas a fenti alkalmazasnal teljesen mindegy, mert mint mondtam minden egybe van csomagolva. Ott vannak a jar-ok egymas hegyan-hatan a konyvtarakban. Azaz semmi elonye nincs a kontenerizacionak ebben az esetben sem. 

A fenti alkalmazast egyszeruen nem szabad/nem lehet kontenerben futtatni, mert nem fog mukodni akar hiszed akar nem. Vagy igenis at kell alakitani, ahogy te is irtad (java update, file-ok lecserelese, stb.) ami bizony nem csak a fejlesztoknek feladata hanem penzugyi kerdes is. Barmit lehe ttechnologiailag, de a penzugyi kerdesek azonnal megfoghatjak a technologiat egy hatalmas stop-al. :D

Hidd el eleg regota nyomom a container business-t es nem kis projektekben vettem reszt. Tudom mit beszelek. Nem hogy kontnerizalni nem egyszeru, de meg felhoben levo VM-ekre sem atvinni egy egy alkalmazast, pedig az aztan virtualis geprol virtulais gepre koltoztetest jelent. :D