( golgota | 2020. 12. 16., sze – 11:52 )

nem azt mondtam hogy mindent at kell designolni hanem hogy LEHET hogy atkell.

A kontener meg meg egy csomo mas minden is. Pl. attol fuggoen milyen storage drivert hasznalsz alatt elojohetnek problemak. Vegyunk pl egy java alkalmazst 1.8-as jvm-el, ami mondjuk millio kis allomanyban tarolja a userek adatait es mindig updateli ha kell userenkent. Ennek az alkalmazasnak percenkent 10K kerest kell kiszolgalnia es ugyanennyiszer updatelni allomanyokat sajat maga alatt.

Ez az alkalmazas nagyon jol mukodhet on-prem, de futtasd nyugodtan atdesignolas nelkul contenereben. Csak ne csodalkozz ha az overlayfs2-nel elfogynak a host rendszeren a fileleirok es hogy a sys es iowate az egekben lesz. Arrol nem is beszelve, hogy a jvm-ek adhatunk tobb memoriat, mint amit a containernek engedelyezunk es le is fogja harapni (aztan jonnek az Out-ofMemory errorok) :D

Szoval szerinted ezt nem kell atdesinolni, hogy mondjuk egy nosql-ben legyenek az adatok pl?

A mai napig irnak a fenti programohiz hasonlokat mindenhol (nem csak a kozigazgatasban, ahol ez a meno architektura :D ), hanem meg a versenyszektorban is. Nincs a frontend es a backend kulonvalasztva, stb. stb. Jo lenen ha minimum komponensekre szednek az alkalmazast megha egy nagy gombocban is fut. De gyakran egyetlen nagy valamibe van behanyva minden. 

Mindegy. En lattam mar ilyet is es olyat is.