( bocs | 2020. 12. 03., cs – 22:02 )

Valamit a témához esetleg?

Ha félreérthető lettem volna: bármilyen politikus lop, akkor annak vágjuk le a kezét és más kiálló szervét. Ekkor azonban egyetlen fideszes nagykutya sem tudna már koccintani, lábára cipőt húzni, vagy Ibizai kokós buliban prostituáltakat  kezelgetni.

Mondjuk véleményedet kérem a következő mocskos ügyekről, ahol kedvenc vikid vejének, Tiborcz Istvánnak dőlő végtelen milliárdokról van szó - egyszerűség kedvéért ugyanattól az újságtól, ahonnan te vetted a kiragadott híredet:
https://mfor.hu/cikkek/cimke/menedzser/tiborcz-istvan.html

"Orbán Viktor veje, aki az Elios Innovatív Zrt számos közbeszerezési megbízást nyert el magyar nagyvárosok közvilágításának korszerűsítésére. Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta, ám a magyar ügyészség szerint nem történt szabálytalanság a közbeszerzések során."

"Az Elios-botrány lényege, hogy Hamar Endre cége, a Sistrade fideszes polgármesterek által vezett önkormányzatoknak készített energetikai tanulmányokat, amelyek meghatározták a további ügymenetet, ezzel aztán lényegében eldőltek a feltételek a későbbi tenderkiírásokhoz, amelyekkel kivitelezőt kerestek az önkormányzatok. Rendre az Eliost találták meg. Hamar Endre pedig 2013 januárja és 2014 áprilisa között pedig a Sistrade-ben és az Eliosban is tulajdonos volt."

"Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tesz feljelentést Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy visegrádi szállodaügylet miatt. Tiborcz 1,6 milliárd forintért megvette, majd 3,6 milliárdért eladta az ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta. Tiborcz István Szíjj Lászlónak adta el az ingatlant"
MICSODA SZIMAT... +2Mrd zsebbe...
vs.
"Szíjj László 6-7 milliárd forint értékűre becsült MY Lady MRD nevű máltai jachtján ... a magyar politikai és gazdasági elit több tagja üdült már. A több magyar vállalkozó és politikus, köztük Orbán Viktor miniszterelnök által is használt, osztrák bejegyzésű, OE-LEM lajstromjelű luxus magánrepülőgép (végső tulajdonosa ismeretlen) többször is pontosan oda repült a horvát tengerpartra, ahol éppen a luxusjacht tartózkodott."

"Állami milliárdokból fejlesztheti a Club Aligát a Tiborcz-Mészáros duó. Az adófizetők pénzéből fejlesztheti a balatoni kikötőit a Tiborcz István-Mészáros Lőrinc tandemhez köthető társaság. A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint."
Verejtékes munkádnak meglesz a gyümölcse... az ő zsebükben.

"Orbán Viktor vejének cége 14 milliárdot kaphat kölcsön az MNB-től"
"Kormányközeli vállalkozókhoz került a Liget-projekt 150 milliárdjának kétharmada" - Tiborcz vastagon benne van
"Négymilliárdot fizethetett az Adria palotáért Tiborcz cége, de rejtély, hogy miből"

Tovább is van, mondjam még?

Minek, aki fél a fénytől, az nem fogja a szemét kinyitni, igaz?
Hiszen akkor kiderülne, hogy életed jelentős részében hétpróbás gazembereknek segítettél az országot szétlopni...