( gee | 2020. 11. 25., sze – 19:05 )

Az Apple bármi irreleváns számomra. Az M1 akkus teljesítménye is például. Természetesen másoknak ez még érdekes információ lehet.

Szerk: egyébként nem haszontalan a teszt, ha valakinek az a napi rutinja, hogy reggel elindul otthonról, egész nap olyan helyen tartózkodik, ahol nincs töltési lehetőség, mittudomén elmegy kirándulni, leül az erdő közepén és ott, a csendben, a jó levegőn egy fa árnyékában dolgozik valami erősen processzorigényes dolgot, akkor ennek alapján jól jár egy intel processzoros laptoppal. És ha az intel esetleg sokat fogyasztana, akkor visz magával 1-2 töltött csere akkut a hátizsákban.

OK, lehet, hogy kicsit extrém példa (nem ismerek senkit, aki így dolgozna), de nem jutott eszembe más. Először sok tömegközlekedésre gondoltam, de egyfelől elég sok távolsági buszon, vonaton, repülőn be lehet már a töltőt dugni a konnektorba, másfelől ha az ember nem egész nap és minden nap utazik, akkor valószínű nem a ritka, hanem a jellemző igénybevételre fog optimalizálni. Vagy legalábbis én így tennék.