( azbest | 2020. 11. 25., sze – 17:09 )

Szerkesztve: 2020. 11. 25., sze – 17:14

Picit a "egyelőre nem akarok még plusz költeni soundbarra" és az OLED lehetőség együtt említve ellentmondásos. Úgy értem, hogy egy oled ára magában olyan, hogy egy soundbar ára már nem kéne, hogy számítson. Lehet amúgy, hogy a jó képű tévének is gyenge a hangja. 

Az okos rendszerek kapcsán szerintem szintén érdemes több lábon állni. Azaz, például, ha webos a tévé, akkor mellé egy "chromecast with google tv - ez rendes android tv eszköz" vagy esetleg egy 4k fire tv stick. A lényeg, hogy más platform legyen, mint a tévé. Ezt azért mondom, mert időnként van, hogy egyik platformon szétqurják a szolgáltatást pár hétre és idegrendszer kímélő megoldás, ha van alternatíva egy gombnyomás távolságra. Egy 4k firetv stick filléres kiadás, a google dongle is viszonylag szolid árazású. Valamint van úgy, hogy valami szolgáltatás csak egyikre érhető el.

Egyébként a chromecast módot szerintem csak az androidtv alapúak tudják beépítve, max valami részleges támogatás lehet mással.

Androidtv alapú készüléknél előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatások csak bizonyos márka tévéin érhető el, mert play storeból nem telepíthető bármelyikre a hozzá való alkalmazás. (Például a PrimeVideo, Apple+)