( uid_21239 | 2020. 10. 29., cs – 21:28 )

bullshit

egy szoftver vagy biztonsagosra van tervezve es helyesen van implementalva, vagy nem. a kulonbseg az open es closed source szoftver kozott mindossze annyi, hogy a szar open source szoftvert x ido alatt torik majd fel, a zartat meg x+y ido alatt, es ne gondold, hogy y nagysagrendileg nagyob x-nel.. Ennyi.

Ha van hibaja a szoftvernek es megeri faradtsagot, akkor meg fogjak talalni. Ezen nem valtoztat az, hogy zart vagy nyitott. A nem biztonsagos zart szoftver semmivel sem biztonsagosabb mint ha nyilt lenne. 

 

Ami a potencialis hibakat illeti:

A szar open source szoftver "ki lett rakva a dzsungelbe". Kapsz egy csomo, akar tobb szaz ingyen tesztelot, ingyen hibajelenteseket, talan meg ingyen bugfix-eket is es marha gyorsan lehet fejlodni. Rossz esetben szarra alazzak a cuccot, ha akkora foskupacrol van szo.

Ezzel ellentetben a szar zart szoftver megmarad az inkubatorban, sokszoros koltsegvetes ellenere sem lesz annyit es ugy tesztelve mint ha nyilt lenne, ezert egysegnyi ido alatt joval kevesebb hiba kerul felfedezesre. Eppen ezert meg az is lehet, hogy a zart szoftvert hamarabb megtorik mint a nyiltat.

No offense.